Kabinenin gündemi, İstanbul Sözleşmesi

Kabinenin gündemi, İstanbul Sözleşmesi
06:00 - Ağustos 10 2020 Pazartesi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanıyor. Kompleksteki toplantının öncelikli konuları İstanbul Sözleşmesi ve Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki patlama olacak.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de kabine toplantısında “İstanbul Sözleşmesi terk edilirse ne olur, hangi hukuki boşluklar oluşur ve bu konuda hangi hukuki çalışmalar yapılması gerekir” başlıkları altında bir sunum yapmayı planlıyor.

Koronavirüs salgınında vaka sayısının yeniden binin üzerine çıkması ile ilgili yeni tedbirler alınıp alınmayacağı da tartışılacak.

Görüşmede, son günlerde ekonomide yaşanan dalgalanmalara ilişkin gelişmeler kabinenin gündeminde olacak. Ayrıca okulların açılmasından sadece günler önce alınacak tedbirler tartışılacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, okulların açılması halinde nasıl tedbir alınacağına dair çalışmaları hakkında kabine üyelerine bilgi vereceği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Trablus’a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun temasları hakkında kabine üyelerine sunum yapacağı belirtildi. Görüşmede, Yunanistan ile Mısır arasındaki denizcilik anlaşması, Türkiye’nin hem Libya hem de kıta sahanlığı haklarını ihlal edip etmediği değerlendirilecek.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi