Joe Biden ABD Başkanlığı onaylandı

Joe Biden ABD Başkanlığı onaylandı
13:00 - Aralık 15 2020 Salı

3 Kasım’da ABD’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, 50 eyalet ve başkent Washington DC’den toplam 538 delege, ABD’nin yeni Başkanı ve Başkan Yardımcısını resmen seçmek için dün bir araya geldi. Seçici Kurul’un oylamasıyla eyaletler 3 Kasım seçimlerinin sonuçlarını onayladı. Son derece çekişmeli bir seçim savaşına sahne olan Gürcistan’da bile 16 maçın tamamı Joe Biden’e gitti.

3 Kasım’daki seçimlerde 306 delege sayısına ulaşan Biden’in başkanlığı, dün Seçici Kurul’da yapılan oylamayla resmiyet kazandı.

“Demokrasi galip geldi”

Seçici Kurul’un oylarıyla ABD’nin 46.Cumhurbaşkanı olarak resmen onaylanan Biden, Seçici Kurul’un oylamasının ardından Delaware eyaleti Wilmington’da bir konuşma yaptı. Biden, “Amerika’nın ruhu için bu savaşta demokrasi galip geldi. Tarihimiz boyunca yaptığımız gibi, sayfayı çevirme, birleşme ve iyileştirme zamanı” dedi. Biden, mevcut ABD Başkanı Donald Trump’ın saldırıları karşısında ülkenin demokratik kurumlarının demokrasiye olan güvenini ifade ederken birlik çağrısında bulundu. Kendisine oy vermeyen tüm Amerikalıların başkanı olacağına söz veren Biden, “ABD’de politikacılar kontrolü ele almaz, insanlar onlara yetki verir” dedi.

Bir sonraki adım, 6 Ocak’ta ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence başkanlığındaki Kongre oturumunda Seçim Kurulunun yeniden onay için verdiği oylama sonuçlarını değerlendirmek olacak.

Seçici Kurul tarafından resmi olarak onaylanan Biden ve yardımcısı Kamala Harris’in 20 Ocak’ta yemin etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi