Japonya’dan yeni Covid-19 aşısı adımı

Japonya’dan yeni Covid-19 aşısı adımı
10:00 - Ağustos 7 2020 Cuma

Son dönemde potansiyel Covid-19 aşısı temini için atılan adımla öne çıkan Japonya, bu kez İngiliz ilaç üreticisi AstraZeneca ile masaya oturdu. Oxford Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen aşının 100 milyon dozunu almak için harekete geçen Japon hükümetinin, dünyaca ünlü ilaç devi ile yakında anlaşmaya varacağı belirtildi. Daha önce Eylül ayında yurt dışına tedarik edileceği belirtilen aşı ile ilgili Japonya’da yapılacak klinik testlerin bu ayın sonunda başlayacağı belirtildi.

Japonya’dan ikinci adım

Japon ve ABD’li ilaç devi Pfizer’in geçtiğimiz hafta corona virüs aşısı temini konusunda anlaşmaya vardıkları açıklandı ve çalışmalar başarılı olursa Pfizer’in 2021 Haziran ayı sonuna kadar Japonya’ya 120 milyon doz aşı sağlayacağı duyuruldu.

kritik

Covid-19 aşısının geliştirilmesi için zamana karşı yarış dünyanın farklı şirket ve kurumlarında devam ederken, Japonya’nın ithal aşı arzının kısıtlı olabileceği ihtimaline karşı ilk etapta yerli üretime öncelik verdiği gündeme getirildi. Son olarak ithal aşı seçeneğini de gündemine alan hükümetin kararında, aşının ertelenen Olimpiyatların geleceği için kritik öneme sahip olduğu yorumu yapıldı.

Burak Ersoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi