Japonya’da kuş gribi salgını yayılıyor

Japonya’da kuş gribi salgını yayılıyor
11:12 - Kasım 25 2020 Çarşamba

Kuş gribi salgını, Ocak 2018’de ve ardından Kasım ayı başlarında tekrar kuş gribi vakalarının görüldüğü Japonya’da büyüyor. Daha önce Kagawa Eyaletindeki 8 farklı kümes hayvanı çiftliğinde patlak veren salgın ilk kez bölge dışına yayıldı. Kuş gribi vakaları en son ülkenin Fukuoka Eyaletinde tespit edildi. Fukuoka Eyaleti, Munakata’daki tesiste görülen vakalar, bu yıl ülkede dokuzuncu kuş gribi salgını olarak kaydedildi. Enfeksiyon riski nedeniyle yaklaşık 94 bin tavuk itlaf edilecek.

Kısıtlama getirildi

Yerel yetkililer, salgından etkilenen tesise 3 kilometre uzaklıktaki kümes hayvanı çiftliklerine tavuk ve yumurta sevkiyatının durdurulması talimatını verirken, riskli bölgeye 3 ila 10 kilometre uzaklıkta bulunan üretim tesislerine sevkiyat kısıtlamaları getirildi.

Salgın yayılıyor

Japonya’daki kitlesel grip vakaları ilk olarak 5 Kasım’da Kagawa Eyaletindeki bir kümes hayvanı çiftliğinden bildirildi, salgın Ocak 2018’de aynı eyaletteki başka bir çiftlikte kuş gribi meydana geldiğinden bu yana ilk salgın oldu. Kısa bir süre içinde binlerce tavuk öldü. aynı bölgede 7 farklı tesise yayılan salgın. Fukuoka Eyaletindeki son vakalarla birlikte, kuş gribi salgını bu yıl ilk kez farklı bir duruma yayıldı.

Burak Ersoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi