Japonya’da ikinci dalga kaygısı artıyor

Japonya’da ikinci dalga kaygısı artıyor
14:12 - Temmuz 3 2020 Cuma

İkinci dalga kaygısı, 25 Mayıs’ta sona eren bir korona virüsü salgını nedeniyle ilan edilen acil durumdan (OHAL) sonra hayatın normale döndüğü Japonya’da büyüyor. hükümetler, bugün ülke genelinde 205, Tokyo’da 124, Kanagawa’da 24, Saitama’da 15 ve Osaka’da 11 yeni Covid-19 vakası doğrulandı. Son gelişmelerle birlikte, Japonya’da karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve mürettebatı tarafından enfekte edilen 712 kişi ve havaalanı karantinalarında tespit edilen enfeksiyonlar dahil olmak üzere Japonya’daki vaka sayısı 20.77’ye yükseldi.

“OHAL gündemde değil”

Günlük enfeksiyon sayısı 3 Mayıs’tan bu yana ilk kez 200’ü aşarken, ikinci dalga endişe duyurken, halk ikinci bir acil durumun ilan edilip edilmeyeceği sorusuna odaklandı. Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, ülkede ciddi rahatsızlıkları olan hasta sayısının azaldığını ve diğer verilerin analiz edildiğini söyledi. Suga, “Mevcut durum, hükümetin acilen yeni bir acil durum ilan etmesi için gereken standartları karşılamıyor.” Dedi.

990 kişi öldü

Japonya’daki korona virüsü nedeniyle 990 kişinin hayatını kaybettiği ve kayıplarının 13’ünün daha önce 2 hafta karantinaya alınan Elmas Prenses yolcularından oluştuğu açıklandı.

Burak Ersoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi