Japonya’da Covid-19 şoku

Japonya’da Covid-19 şoku
10:12 - Aralık 23 2020 Çarşamba

Son günlerde Japonya’da yeniden tırmanan Covid-19 salgını, bu kez ülkenin askeri gücü Öz Savunma Kuvvetleri’ne (SDG) sıçradı.

Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (MSDF) Genelkurmay Başkanı Amiral Hiroshi Yamamura ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Koramiral Naruto Nishi’nin Covid-19’u yakaladığı bildirildi.

Deniz kuvvetlerinin iki yüksek rütbeli komutanının enfeksiyonu ülke kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, meslektaşlarında görülen semptomların ardından söz konusu isimlerin test edildiği ve yapılan testlerin olumlu sonuçlar verdiği öğrenildi.

Yamamura ve Nishi karantina altına alınırken, Japon Savunma Bakanı Nobuo Kishi’nin söz konusu askeri personel ile hiçbir teması olmadığı kaydedildi. Son gelişmeler üzerine SDG yetkilileri, Covid-19 önlemlerinin artırılacağını duyurdu.

Vaka sayısı 200 bini aştı

Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, salgının başlangıcından bu yana Covid-19’a yakalananların sayısının 204 bin 430’a, korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının da ulaştığı kaydedildi. 3 bin 26. İngiltere’de görülen mutasyona uğramış Covid-19 varyantının henüz Japonya’da bulunmadığı açıklandı.

Burak Ersoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi