Jandarma helikopterle Kuzey Marmara Otoyolu’nu inceliyor

Jandarma helikopterle Kuzey Marmara Otoyolu’nu inceliyor
11:00 - Kasım 17 2020 Salı

19 Eylül’de Körfez Sevindikli-İzmit bölümünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açan Kuzey Marmara Otoyolu, İzmit-İstanbul arası ulaşımı sağlayan TEM Otoyolu ile D-100 Karayolu’nun yükünü azalttı. Öte yandan hizmete açılan Kuzey Marmara Otoyolu’nun sorumluluk alanında bulunan jandarma ekipleri, kuralları ihlal eden sürücülere izin vermiyor. Karayolunun Kocaeli kısmında Trafik Ekip Komutanlığı ve Kocaeli Jandarma İl Komutanlığı’na bağlı asayiş ekipleri trafik kazalarını önlemek için sürekli denetimler yapıyor. Havadan yapılan incelemelere jandarma helikopterleri de eşlik ediyor.

Helikopter tarafından tespit edildi

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli İzmit ile İstanbul sınırı arasındaki bölümünü helikopterle denetledi. Yapılan incelemede, otoyolun 60 kilometrelik bölümünde Skorsky helikopterinin kaydettiği 200’e yakın araç gişelerde bekleyen ekipler tarafından durduruldu. Denetimler sırasında kuralları ihlal eden sürücülere idari para cezası verildi. Ayrıca yolcu otobüsleri tek tek durduruldu ve şüpheli kişilere uygulama yapıldı.

Sakarya etabı 21 Aralık’ta açılıyor

Öte yandan Türkiye, Kuzey Marmara Otoyolu’nun en önemli transit güzergahlarından biri olacak ve 21 Aralık’ta 6. seferde yer alacak. Sakarya etabının açılmasıyla yolun tamamlanması planlanıyor.

Jandarma ekipleri, denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini bildirdi.

Murat Kanber-Uğur Buber

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi