İzmir’deki FETÖ operasyonunda 116 tutuklama

İzmir’deki FETÖ operasyonunda 116 tutuklama
11:00 - Aralık 12 2020 Cumartesi

FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yapılanmasına ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü yöneticileriyle görüştüğü iddia edilen zanlılar, “samimi imamlar” olarak nitelendirildi. ankesörlü telefonlar veya kiosk telefonlar aracılığıyla organizasyonun ve operasyonun 8 Aralık’ta tamamlandı.

Operasyonda gözaltına alınan 278 şüpheliden 41’i, teşkilat işleyişi ve üyeleri hakkında faydalı açıklamalarda bulundukları değerlendirilerek, karakolda yaptıkları açıklamalarda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istedikleri için serbest bırakıldı. Tekrarlanan işlem nedeniyle 2 şüpheli kolluk kuvvetinden serbest bırakılırken, tutuklama talebiyle sulh ceza hâkimliklerine sevk edilen 234 şüpheliden 116’sı tutuklandı. 118 şüpheli, adli kontrol tedbirlerinin yeterli görülmesi, etkin pişmanlık hükümlerinden ve diğer nedenlerden yararlanmaları nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Günah çıkaranların sayısı 60 olarak belirlendi.

10 şüpheliye yönelik gözaltı emri Covid-19 tespiti, 2’si diğer sağlık nedenleriyle ve 2’si operasyondan hemen önce işleme alınırken, 12 şüphelinin kaçak, 3’ünün de kaçak olduğu öğrenildi. şüpheliler yurt dışındaydı.

Ali Gözcü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi