İzmir’deki dev uyuşturucu çetesi operasyonuna 800 polis memuru katıldı

İzmir’deki dev uyuşturucu çetesi operasyonuna 800 polis memuru katıldı
19:00 - Haziran 26 2020 Cuma

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bir örgütün kurulması, yönetilmesi, kurulmuş örgütün üyesi olması, kuruluşun bilerek ve isteyerek yapılması, uyuşturucu veya uyarıcı ticaret suçlarının işlenmesi ile ilgili olarak Nihat A. ve Sedat A kardeşler tarafından yönetilen toplam 96 şüpheliye karşı işlenen suçlar, bu sabah İzmir, Manisa, Muğla, Adana, Uşak ve İstanbul’da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün Narkotikle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ilde önceden belirlenmiş 89 adres, yaklaşık 15 bin gram esrar (kokarca) madde, 5 bin extacy hapı, 20 lyrica, yarım litre amonyak çözeltisi, Hint Kenevir, 5 tabanca, 177 9-19 mm kartuş, 2 sustalı bıçak, 1 pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait kartuşlarla ilaç ticaretinde elde edildiği düşünülen yaklaşık 30 bin liralık para ele geçirdi.

Gözaltındaki çete liderleri

Tutuklular sorgulanmak üzere Yeşilyurt’ta Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Daire Başkanlığına götürülürken, çete tarafından yönetildiği iddia edilen Nihat A. ve Sedat A. kardeşlerin gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan, operasyona çeşitli birimlerden 800 polisin katıldığı bildirildi.

“Son zehir tüccarı kaybolana kadar mücadelemiz devam edecek”

Polise gelen ve soruşturma yapan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Aşkın, “Bugün Dünya 26 Haziran’da Uyuşturucu Kaçakçılığı ve Kullanımı ile Mücadele Günüdür. Böyle özel bir günde İzmir’de zehirli kaçakçılar üzerinde bir çalışma yaptık. Çalışmamızın yargı süreci birkaç ay sürüyor, ancak yıllar Bu olayda İzmir Başsavcılığı ile birlikte çalıştık, Narkotik Suçlarla Mücadele Emniyet Müdürlüğü Genel Müdürlüğü olarak bizlere çok katkıda bulunduk ve onlara çok teşekkür ediyoruz. Bu sabah operasyona 800’den fazla polis memuru katıldı. Arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Terörle mücadele devam edecekse, son zehir zehiri tüccarı kaybolana kadar uyuşturucu ticareti sona erecek. Delinin devam edecek “dedi.

Ali İhsan Çiftçi – Sinan Yeniçeri

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi