İzmir’deki depremden yararlanan hırsızlar tutuklandı

İzmir’deki depremden yararlanan hırsızlar tutuklandı
20:00 - Kasım 4 2020 Çarşamba

30 Ekim’de İzmir’de meydana gelen 6.6 depremin ardından, depremzedelerin yaralarını sarmak için ülkenin dört bir yanından şehre yardım malzemesi getirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı kişilerin gelen yardımı ihtiyaçlarının ötesinde aldığı tespit edilince olayla ilgili soruşturma başlattı.

Güvenlik kamerası görüntülerine göre, “Afet veya genel afetin neden olabileceği zararları önlemek veya hafifletmek için hazırlanan eşya hakkında hırsızlık”, “Kamu kurum ve kuruluşlarında veya ibadete ayrılmış veya kamu yararına tahsis edilmiş yerlerde eşya hırsızlığı veya hizmet “Kişinin malını koruyamamasından yararlanarak hırsızlık veya ölüm” ve “Kamu kurum ve kuruluşları aleyhine dolandırıcılık” suçlarından toplam 8 zanlı yakalandı ve gözaltına alındı. Emniyetteki eylemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 2’si tutuklanırken, 4’ü adli kontrol şartıyla toplam 6 şüpheli tahliye edildi.

Yıkılan binaların sorumluları adliyeye gönderilecek

Öte yandan İzmir’de meydana gelen depremde yıkılan ve ağır hasar gören binalarda meydana gelen ölüm ve yaralanmalar nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yağcıoğlu Apartmanı yüklenicisi Ş.A. ve Bilimsel Sorumlu OA, Bilimsel Sorumlu E .BEN. Cumhuriyet Sitesi B ve C blokları, Yılmaz Erbek Apartmanı’nda market sahibi RY, market binası sahibi MY ve NB, Yılmaz Erbek Apartmanı bilimsel sorumlusu TA, Doğanlar Apartmanı Müteahhidi Ç.D. ve Rıza Bey Apartmanı müteahhidi HHÖ., güvenlik ofisinde yapılan işlemlerin ardından yarın adliyeye sevk edilebilecek.

Ali Gözcü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi