İzmir’de Kooperatif Mağdurları Kırmızı Halı ile Adalet Talebinde Bulundu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm ve kooperatif projelerinden etkilenen vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Buca Kırıklar Cezaevi önünde bir araya geldi. Mağdurlar, cezaevi önüne kırmızı halı sererek basın açıklaması düzenledi. Eylem, özellikle tutuklu eski belediye başkanlarına yönelik destek kampanyalarına tepki olarak gerçekleştirildi ve mağdurların sorunlarının göz ardı edildiğini vurgulamak için yapıldı.
“Bu halı, mağdurların gözyaşını ve adalet arayışını temsil ediyor” diyen S.S. İş İnsanları Gaziemir Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Alpyavuz, kırmızı halının güçlülerin ayrıcalığını simgelediğini belirtti. Alpyavuz, “Bugün burada, şatafat için değil, adalet için bir halı seriyoruz. Bu halı, mağduriyetimizi ve adalet talebimizi görünür kılmak içindir” ifadelerini kullandı.
Kooperatif mağdurlarının zorluklarına dikkat çeken Alpyavuz, “Seçilmiş kişilere kırmızı halılar serilirken, biz mağdurlar görmezden geliniyoruz. Ne ziyaret, ne de dayanışma görebiliyoruz” şeklinde konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ödeme planlarına da değinen Alpyavuz, henüz başlamamış projelerde yüksek meblağlar talep edildiğini ve bu durumun vatandaşları ekonomik olarak zorladığını söyledi. “Çözüm değil, çabanız bile yok” diyerek yetkililere seslenen Alpyavuz, mağdurlara yönelik somut adımlar atılmasını istedi.
Grup, basın açıklamasının ardından herhangi bir olay yaşanmadan dağıldı.




