İzmir’de FETÖ’ye darbe: 41 tutuklama

İzmir’de FETÖ’ye darbe: 41 tutuklama
19:00 - Aralık 8 2020 Salı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Ontario İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün Feton soruşturması kapsamında harekete geçecek örgütün sözde asker kaçak imamı Mehmet Özcan’ın da bulunduğu örgütün ev hücresine baskın düzenledi. Gözaltına alınan 66 zanlının da bulunduğu oğlu Muhammed Bozkurt tutuklanmıştı. Şüphelilerin sorgusu güvenlik işlemlerinin ardından tamamlandı. 66 şüpheliden 62’si adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında 62 şüpheliden 41’i tutuklandı.

Sanıklardan 18’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 3’ü ev hapsine alındı. Diğer zanlılardan 3’ü için ek gözaltı süresi çekilirken, 1’inin pozitif korona virüs testi nedeniyle karantina sonrası adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Örgü sert vuruldu

Öte yandan son baskınlarda örgütün Karşıyaka ve Hatay il imamları, TSK ve güvenlik özel imamları, eğitim danışmanları, büyük bölge talepçileri, büyük / küçük yöreciler, kayyımlar, ihracat TSK ve polis memurları da hücre evlerinde yakalandı.

Yine FETÖ’lilerin yakalanmamak için önlemler aldıkları, örgütün verdiği talimatlar doğrultusunda sık sık ev değiştirdikleri ve boş ev olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, bunu yapanların üzerine kiraya verdikleri tespit edildi. örgütsel bir sicile sahip olmayıp yakın akrabalarından bile saklanmış ve mevcut örgütsel faaliyetlerini bu evlerden sürdürmüştür. Şüphelilerin evlerinde 16 bin 600 dolar, 90 bin lira, 9 Ata altın ve dijital malzeme ele geçirildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi