İzmir’de ezan minarelerden okunacak.

İzmir’de ezan minarelerden okunacak.
15:00 - Haziran 11 2020 Perşembe

Geçen ay, merkezi ezan sisteminin uygulanması geçen ay İzmir’de merkezi sisteme korsan girilerek cami konuşmacılarından yapılan müzik yayını sonrasında geçici olarak sonlandırıldı.

Kararın ardından İzmir Müftüsü, imamlar ve müezzinlere güzel bir okuma kursu başlattı. Makam esasına göre ve daha iyi okumak için başlayan kurslar merkez ilçelerde bulunan 36 camide verilmektedir. Öte yandan, imam ve müezzinlerden oluşan 400 kişi, öğleden önce uzman öğretmenler tarafından verilen 80 saatlik eğitimlere katılıyor.

“Vatandaşlarımıza daha iyi dua edebilmeleri için kurslar verilmektedir.”

İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, güzel duayı dinlemek için vatandaşlara kurs verdiklerini söyledi. Haftada toplam 80 saatlik eğitime değinen Balkan, kursların uzman öğretmenler tarafından verildiğini söyledi.

Balkan, “Aslında bu tür kursları daha önce memurlarımıza verdik. Azan kursları da bunlara dahildir. Son zamanlarda yaşadığımız bu nahoş ve hüzünlü olaydan sonra her müezzin camisinde okhanı okuyor çünkü biz tamamen Merkezi pozisyonu devre dışı bırakan eğitimleri geçerek, sınavları geçerek bu pozisyonlara gelen insanlar, ama İzmir’deki dualarımızı biraz daha kaliteli hale getirmek ve öğretmenlerimizin kendilerini biraz daha geliştirmelerini sağlamak için böyle bir organizasyon düzenlediler. beş kez namaz kılın. ”

400 personel 36 noktada kurs alıyor

Pazartesi gününden bu yana şehir genelinde 36 noktada eğitim verildiğini belirten Balkan, “Şimdilik İzmir’in 36 lokasyonunda 400 çalışan Pazartesi günü bu dersleri almaya başladı. Toplamda 80 saat sürecek, Haftada 20 saat Ezan okuması üzerine bir çalışma yapmak istedik, ancak hemen uygulamaya başladık, kurs veren öğretmenlerimiz rehber öğretmen kurslarına bizzat katılan öğretmenlerimizdir. Azami verimlilik elde etmek için bu kursları veriyoruz. ”

Ali İhsan Çiftçi – Sinan Yeniçeri – Salih Yılmazsoy – Halil Karahan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi