İzmir’de Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

İzmir’de Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi eser kaçakçılığı operasyonu
20:00 - Ağustos 13 2020 Perşembe

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ege Bölgesi’ndeki Menemen ilçesi ve yakınlarından elde edilen kıymetlerin tarihi değerlerini kazı ve diğer yöntemlerle kaçırmak üzere olan teşkilat takip edildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle başlatılan organize çalışma sonucunda bu sabah Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon emri verildi. İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Manisa’nın Salihli ve Turgutlu ilçelerinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda yaklaşık 70 bin adet sikke ve heykel, 70 bin dolar ve 11 bin euro gibi tarihi eserler suçtan elde edildiği kabul edilen, ele geçirildi. öğrenildi.

İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda konuyla ilgili 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, ele geçirilen tarihi eserlerin sayımının devam ettiği bildirildi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi anıt operasyonu

İzmir Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonun, el konulan tarihi eserlerin miktarı ve değeri göz önüne alındığında Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi eser kaçakçılığı operasyonu olduğu da belirtildi. şimdiye kadar yapılan aramalar.

Gözaltına alınanların işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Ayhan Ederoğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi