İzmir’de corona virüs salgınına karşı yeni kararlar!

İzmir’de corona virüs salgınına karşı yeni kararlar!
23:12 - Ekim 15 2020 Perşembe

İzmir Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre İl Hijyen Kurulu, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplandı. Hastalığın yayılma oranını kontrol altında tutabilmek için Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda alınan önlemlerin yanı sıra bazı kararlar yürürlüğe girdi.

Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirlere İlişkin Genelgeye göre; 50 oda ve üzeri tüm konaklama tesislerinden alınması zorunlu olan ‘Güvenli Turizm Belgesi’ (belediye veya il özel idaresi tarafından ruhsatlı olanlar dahil) 30 oda ve üzeri konaklama tesisi (konaklama tesisi dahil) alınması zorunlu hale getirilmiştir. 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren belediye veya il özel idareleri ruhsatlandırılmıştır.

Ayrıca Covid-19 salgınının yayılmasını önleyecek tedbirler kapsamında sağlık kurum ve kuruluşlarında staj yapacak / yapacak öğrencilerin stajlarının yüz yüze eğitime kadar ertelenmesine karar verildi.

Otogar’da bulunan İzmir polis kontrol noktası, ülke içinde seyahat etmek için otobüs bileti satın almak isteyen yabancılara geçerli seyahat belgeleri, Türkiye Cumhuriyeti yetkili yabancı kimlik kartı vermiş, ikamet izninin kontrolünü sağlayan veya için geçerli yol izinleri gerekli sorgulama / doğrulama yetkisinin amacı verilecektir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi