İzmir merkezli 50 ilde FETÖ operasyonu: 304 tutuklama emri

İzmir merkezli 50 ilde FETÖ operasyonu: 304 tutuklama emri
09:00 - Aralık 8 2020 Salı

Fetullahçı Terör Örgütü organizasyonu için Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü TEM Dairesi Başkanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir / Paralel Devlet Teşkilatı (FETÖ / PDY). Çalışma sonucunda Yargıtay kararlarına göre örgütsel iletişim modeli ile temas halinde olduğu tespit edilen ve terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen zanlılara operasyonlar başlatıldı.

Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, bazıları bordro / ön ödemeli sabit hat bağlantılı 5 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 10 yüzbaşı, 53 yardımcı teğmen, 5 teğmen, bir kısmı diğer kanıtlara sahip organizasyona üyelik. Hava Kuvvetleri Komutanlığından 221 astsubay, 7 uzman çavuş ve 1 asker olmak üzere 304 şüpheli için gözaltı kararı verildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda 8 Aralık günü saat 01.00’de başlatılan operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 198’ini eş zamanlı olarak 50 farklı yerde gözaltına alındığı öğrenildi. İzmir merkezli iller.

Gözaltı kararı verilen zanlılardan 111’inin Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 193’ünün Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu olduğu öğrenildi. Polis teşkilatındaki zanlıların işlemleri devam ederken, hakkında tutuklama kararı verilen zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Ali İhsan Çiftçi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi