İzmir depreminde yıkılan binaların müteahhitleri ve teknik sorumlulukları adliyeye sevk edildi.

İzmir depreminde yıkılan binaların müteahhitleri ve teknik sorumlulukları adliyeye sevk edildi.
10:00 - Kasım 5 2020 Perşembe

Merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi olan 6,6 büyüklüğündeki depremde Bayraklı ilçesinde yıkılan ve ölüm ve yaralanmalara neden olan binalar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 3 müteahhit olmak üzere 9 kişi 4 bilim sorumlusu, 1 market sahibi ve 1 yapı market sahibi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Yağcıoğlu Apartmanı’nın müteahhidi ve Cumhuriyet Sitesi B ve C Blokları’nın bilimsel sorumlusu bilimsel sorumlu OA, Yılmaz Erbek Apartmanı’nda market sahibi RY, dükkan sahibi MY ve Yılmaz Erbek Apartmanı, NB, Emrah Apartmanı’nın bilimsel sorumluluğu. sorumlu TA, Doğanlar Apartman müteahhidi Ç.D. ve Rıza Bey Apartmanı yüklenicisi HHÖ. polis karakolunda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

İfadeler belirdi

Şüpheli müteahhitlerin “O dönemin şartlarına göre inşa ettik. Eksik veya yanlış malzeme kullanmadık” dediği iddia edildi. Sütunu kestiği iddia edilen piyasa sahibinin ifadesinde molozu kesmenin söz konusu olmadığı, 2002 yılında kiraladıkları, 100’ün üzerinde taşınmaza sahip oldukları ve bunlarla uğraşmayacakları öğrenildi. bir şey.

Yağcıoğlu Apartmanı Müteahhidi: “Hatamız Yok”

Yağcıoğlu Apartmanı Müteahhidi Ş.A., adliyeye götürüldüğünde, “Yağcıoğlu Apartmanı yüklenicisiyim. Herhangi bir kusurumuz yok. Sütunları kaydıranlar sorumlu.” Dedi.

Salih Yılmazsoy – Ali İhsan Çiftçi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi