İzinsiz Pitbull Besleyen 3 Kişiye Ceza

İzinsiz Pitbull Besleyen 3 Kişiye Ceza
23:55 - Mayıs 29 2019 Çarşamba

Bu köpek cinsi çok güçlü olması ve dişlerinin çok kesici olması ile tanınmaktadır. Pitbull köpeklerin bakımını üstlenecek kişilerin bu konuda eğitim almış olması ve köpekleri kontrol edebilmesi gerekmektedir. Bu sebeple Pitbull cinsi köpek beslemek için özel izinlerin alınması gerekmektedir.

Sivas’ta 3 kişiye izin almadan Pitbull cinsi köpek beslemek suçundan para cezası uygulandı. Verilen para cezasına ek olarak bu kişilerin sahiplendiği köpeklere de el konuldu.


İZİNSİZ PİTBULL BESLEYEN 3 KİŞİYE CEZA

Sivas’ta bulunan Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan ekipler tarafından yapılan incelemelerde 3 kişinin izinsiz Pitbull cinsi köpek besledikleri ortaya çıkarıldı. Bu konuda ilgili ekiplerin yapmış olduğu çalışmaların sonunda Pitbull besleyen 3 kişiye para cezası uygulandı. Şahısların besledikleri Pitbull cinsi köpeklere de yine ekipler tarafından el konuldu.

Sahiplerinden alınan Pitbull cinsi köpekler görevliler tarafından Sivas Belediyesi Sokak Hayvanları Yaşam ve Rehabilitasyon merkezine götürülerek buradaki yetkililere teslim edildi.