IYI Parti’den MHP’ye Geçen İlçe Başkanı, HDP Yakınlaşmasına Karşı Tavrını Belirtti

IYI Parti’den MHP’ye Geçen İlçe Başkanı, HDP Yakınlaşmasına Karşı Tavrını Belirtti
12:15 - Mart 30 2023 Perşembe

HDP’ye yakınlaşmaya karşı çıkan bir İYİ Parti ilçe başkanının istifası, siyasi arenada dikkatleri üzerine çekti. Hafik İlçe Başkanı Şahin Bağlama, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile yaptığı görüşmelere tepki göstererek partisinden ayrıldı. Bağlama, istifasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılım gösterdi ve rozetini MHP Sivas İl Başkanı Hakan Uygun tarafından takdim edildi.

Son dönemde MHP’ye katılımların arttığını ifade eden Uygun, Hafik İlçe Başkanı Bağlama’nın partiye katılmasıyla ilgili olarak da, “Bugün de Hafik ilçesi iyi parti ilçe Başkanı sayın Şahin Bağlama İl Başkanlığımız ‘da düzenlenen törenle MHP’ye geçti. Merkez İlçe Başkanımız Hafik Belediye Başkanı, MHP Hafik İl Genel Meclisi Üyesi ve Teşkilat mensuplarımızın katılımı ile Sayın Bağlama’ya rozetini taktim ettik. Son zamanlarda çeşitli partilerden istifa ederek partimize katılarak üye olan yeni dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”” ifadelerini kullandı.

Bağlama’nın İYİ Parti’den istifa ederek MHP’ye geçmesi, Millet İttifakı ile HDP arasındaki yakınlaşmaya karşı olan kesimlerin tepkisini yansıtması açısından önem taşıyor. Siyasi partiler arasındaki bu tür değişimler, genellikle siyasi arenada tartışmalara yol açıyor ve kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi