İtalyan ayakkabı firmaları İstanbul’da müşterilerini arıyor

İtalyan ayakkabı firmaları İstanbul’da müşterilerini arıyor
15:12 - Ekim 2 2020 Cuma

Türk ayakkabı sektörünün pandemi sürecinde ilk fiziksel fuarı olan ’63’e İtalyan ayakkabı firmaları katılıyor. Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı’na (AYM) yasadışı olarak Türkiye’ye alım heyeti ile pazarlık etmeye çalıştığı için. Yeşilköy’de AYMOD’un düzenlendiği fuar alanına yakın bir otelde en alt katı kiralayan 13 İtalyan firmanın temsilcileri ürünlerini burada satmaya çalışıyor. Otel içerisinde mini sergi alanı oluşturan firma temsilcileri, fuar alanından ayrılan satın alma heyetlerini etik olmayan bir şekilde otele götürür.

Yasadışı fuar görüntülendi

İtalyan ayakkabı firmalarının düzenlediği küçük sergiyi İHA muhabirleri izledi. Ayakkabıların masalarda sergilendiği anlar kameraya yansıdı. Görüntüler, farklı erkek ayakkabı modellerine sahiptir. Türkiye’den, Rusya’dan, Ukraynalı ve Avrupalı müşterilerden alım yapan İtalyanlar, ülkeleri kendi ürünlerini almaya ikna etmeye çalışıyor.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin ilk iş parçacığı (TASD) Başkanı Abdulsab Andijon açıklandı. Andijon, İtalya’da düzenlenen MICAM Fuarı’nda salgın nedeniyle talebi öngördüklerini, İtalyan firmalarının Türkiye’de sergiler düzenlemeye yönelik yasadışı girişimlerde bulunmasını beklediklerini söyledi.

Dernek, “Anlaşmaya varıldı” dedi.

Bu gelişmelerin ardından bugün dernek yönetiminden alınan açıklamada, söz konusu İtalyan firmalarının anlaşmaya vardıkları ve bugün resmen AYMOD’a katıldıkları ve satın alma heyetleri ile görüşmeye başladıkları öğrenildi.

Ali Canberk Özbuğutu – Uğur Çetin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi