İtalya’daki günlük vaka sayısında yeni rekor

İtalya’daki günlük vaka sayısında yeni rekor
20:12 - Ekim 17 2020 Cumartesi

Avrupa’da yeniden etkisini artıran corona virüsü salgını ile İtalya’da 2 gündür günlük vaka sayısında rekor artış yaşandı. İtalya Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre son 24 saatte 10 bin 925 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 402 bin 536’ya ulaştığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı, 47 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Son 24 saatte virüs nedeniyle toplam can kaybı 36 bin 474’e ulaştı. Bakanlık, son 24 saatte 67 kişinin yoğun bakıma alındığını, yoğun bakımdaki toplam hasta sayısının 705’e yükseldiğini bildirdi. Ülkede şu anda 116 bin 935 aktif korona virüs hastası bulunuyor. Bugün İtalya’da 165 bin 837 kişiye Covid-19 testleri yapılırken, günlük test sayısında yeni bir rekor kırıldı.

Yeni önlemler bekleniyor

İtalyan hükümeti, salgının yayılma oranının artması üzerine yeni önlemler üzerinde çalışıyor. Başbakan Giuseppe Conte bu akşam önce parti grup başkanları ile görüşecek, ardından alınacak yeni önlemleri belirlemek için Bakanlar Kurulu’nu toplayacak. Hükümetin gündeminde, sokağa çıkma yasağının hafta sonları ve saat 22: 00’den sonra getirildiği, spor salonları, havuzlar ve temaslı sporların durdurulduğu iddia edildi. Sağlık Bakanı Roberto Speranza, evden çalışmayı yüzde 70-75’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Okullarda eğitime ara vermemek hükümetin öncelikleri arasında yer alırken, bölge idaresi vakaların en çok arttığı bölgelerden biri olan Campania’daki okulları kapatma kararı aldı.

Burak Ortahamamcılar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi