İtalya’da son 24 saatte 40 bin 902 yeni vaka!

İtalya’da son 24 saatte 40 bin 902 yeni vaka!
21:00 - Kasım 13 2020 Cuma

İtalya’da corona virüsü salgınında günlük vaka sayısında rekor artışlar devam ediyor. İtalya Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre son 24 saatte 40 bin 902 yeni vaka tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 1 milyon 107 bin 303’e ulaştığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı, 550 kişinin daha fazla olduğunu bildirdi. Son 24 saatte virüs nedeniyle hayatını kaybeden ve toplam can kaybı 44 bin 139’a yükseldi. Bugün ülkede tespit edilen vaka sayısı ile salgının başlangıcından bu yana en fazla günlük vaka sayısına ulaşıldı.

İtalya’da son 24 saatte 254 bin 908 kişiye Covid-19 testi yapıldı. Ülkede aktif Covid-19 hasta sayısı 663 bin 926’ya yükselirken, son 24 saatte 60 kişinin daha yoğun bakıma alınmasıyla birlikte yoğun bakımdaki toplam hasta sayısı 3 bin 230’a ulaştı.

Kırmızı bölgeler artıyor

İtalya’da yerel olarak farklılık gösteren corona virüsü önlemlerinde en riskli kategoriye iki bölge daha yerleştirildi. Sağlık Bakanı Roberto Speranza’nın bu gece Campania ve Toskana’yı kırmızı bölge ilan eden genelgeyi imzalaması bekleniyor. Daha önce en az risk kategorisinde yer alan ve “sarı bölgeler” arasında yer alan Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia ve Marche bölgelerinin risk seviyesi orta seviyeye yükseltildi.

Napoli’deki hastanelerde yer kalmadı

Kırmızı bölge ilan edilen Campagnia’nın başkenti Napoli’de, hastane önünde uzun kuyruklar oluştu. Şehrin bazı bölgelerinde hasta sayısı sağlık kuruluşlarının kapasitesini aşınca hastalar ambulanslarda ve özel araçlarda beklemek zorunda kaldı. İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, Cotugno ilçesinde bir hastanede bulunan hemşireler, oksijen tüpü ile araç kuyrukları arasında gidip, acil müdahale ihtiyacı olan hastalara araçlarında müdahale etti.

Öte yandan İtalya’da dün Covid-19 nedeniyle 636 zayiat veren kayıplar 6 Nisan seviyesine ulaştı.

Burak Ortahamamcılar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi