İtalya’da ilk kez günlük vaka sayısı 10 bini aştı

İtalya’da ilk kez günlük vaka sayısı 10 bini aştı
22:12 - Ekim 16 2020 Cuma

Avrupa’da corona virüsü salgınında, birçok ülkede günlük vaka sayısı rekor seviyelere yükselmeye devam ediyor. İtalya’da corona virüsü salgınının ilk gününden bu yana ilk kez günlük vaka sayısı 10 bini aştı. İtalya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 10 bin 10 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 391 bin 610’a ulaştığı belirtildi. Son 24 saatte virüs nedeniyle toplam can kaybı 36 bin 427’ye yükseldi.

İtalya’da yoğun bakımdaki corona virüs hastaları düne göre 52 kişi artarak 586’dan 638’e yükseldi. Dün ülkede 162 bin 932 kişiyi test ederek günlük test sayısında rekor kırılırken, Covid-19 testleri yapıldı Bugün 150 bin 377 kişi.

İtalya’da hükümet salgına karşı mücadele kapsamında Salı günü toplantılar, restoranlar, spor ve okul faaliyetlerine yeni kısıtlamalar getirdi. Dün, Napoli’nin güneyindeki Campania’daki tüm okullar 2 hafta süreyle kapatıldı. Bölge Lideri Vincenzo De Luca, 31 Ekim gecesi “Cadılar Bayramı” nedeniyle Napoli’de sokağa çıkma yasağı getirileceğini bugün duyurdu.

İtalya’daki salgından en çok etkilenen bölge olan Lombardiya’da bar ve restoranlara zaman kısıtlaması getirilmesi planlanırken, oyun merkezleri ve tombala salonları kapatılabilir. Lombardiya’daki üniversitelerin de uzaktan eğitime dönmesi bekleniyor.

Öte yandan İtalya, Avrupa’da İngiltere’den sonra salgın nedeniyle en çok can kaybının yaşandığı ikinci ülkedir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi