İtalya’da günlük koronavirüs vakalarında yeni rekor

İtalya’da günlük koronavirüs vakalarında yeni rekor
21:00 - Kasım 5 2020 Perşembe

Avrupa, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına karşı mücadelesini sürdürüyor. İtalya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte 219 bin 884 testte 34 bin 505 yeni vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 824 bin 879’a ulaştığı belirtildi. testlerdeki oran bir önceki güne göre yüzde 15,7’ye yükseldi. Ülkedeki toplam aktif vaka sayısının 472 bin 348’e yükseldiği bildirildi.

Son 24 saatte 445 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği ve en fazla can kaybının 2 Mayıs’tan bu yana kaydedildiği belirtildi. 19 Mayıs’tan bu yana Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının Ülkede salgının başlangıcı 40 bin 192’ye ulaştı. Son 24 saatte 99 kişi yoğun bakıma alınırken, İtalya genelinde toplam 2.391 hasta yoğun bakımda tedavi ediliyor.

Kırmızı alanlarda karantina uygulaması yarın başlıyor

İtalya’da dün açıklanan yeni Covid-19 kısıtlamaları 6 Kasım’dan itibaren geçerli olacak ve 3 Aralık’a kadar yürürlükte kalacak. Kısıtlamalar sırasında kırmızı bölgelerde 24 saat sokağa çıkma yasağı uygulanırken, 22’den ülke yasaklandı Yerel saatle 00-05: 00. Genelgeye göre, ülke içindeki bölgeler virüs bulaşma katsayılarına göre kırmızı, turuncu ve sarı olmak üzere ikiye ayrıldı. Vakaların en yoğun olduğu bölgeler kırmızı, en az sarı ile belirtilir.

Ulusal kısıtlamalar çerçevesinde müzeler kapatılacak, lise ve dengi okullarda yüz yüze eğitime ara verilecektir. Temel malları satan dükkanlar haricinde, ticari işletmeler hafta sonları ve tatillerde kapalı kalacaktır. Toplu taşımada kapasite yüzde 50 ile sınırlı olacak. Evlere servis haricinde restoran ve kafeler kepenklerini 18.00’de açacak.

Kırmızı alanlarda yaşayanlar iş ve sağlık gibi zorunlu durumlar dışında evden çıkamayacak. Salgının ilk dalgasında uygulanan karantinada olduğu gibi sadece market alışverişi ve mecburi durumlarda dışarı çıkmak sadece mazeret belgesiyle mümkün olacaktır. Temel malzemeleri satan dükkanlar dışında işletmeler kapalı kalacak. Restoranlar sadece evlere hizmet edebilecek.

Burak Ortahamamcılar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi