İsviçre’deki hastaneler endişe verici

İsviçre’deki hastaneler endişe verici
22:00 - Aralık 13 2020 Pazar

Corona virüsü salgını Avrupa’da etkisini artırmaya devam ederken, birçok ülkenin sağlık sistemleri zor günlerden geçiyor. İsviçre’nin en büyük 5 hastanesinin yöneticisi, hastanelerindeki doluluk oranlarının kritik seviyelere ulaşması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’na bir mektup yazdı. Mektupta, ülkedeki vaka sayısının azaltılması için acil önlemler talep edildi.

Zürih, Bern, Basel, Lozan ve Cenevre’deki üniversite hastanelerinin yöneticileri, yoğun bakım yataklarındaki doluluk oranının salgın nedeniyle giderek arttığını ve hayati tehlike altındaki hastaların operasyonlarının ertelenme noktasına geldiğini belirtti. Yöneticiler, üçüncü bir Covid-19 dalgasının gelecek yılın başlarında bir sağlık sistemi çöküşünü tetikleyebileceğinden korktuklarını dile getirdi.

İsviçre medyasında yer alan haberlerde, Ekim ayından bu yana beş hastanede 4.000’den fazla operasyonun ertelendiği iddia edildi.

Son zamanlarda İsviçre’de her gün ortalama 5.000 yeni vaka tespit ediliyor. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 1,3’ü son 28 günde Covid-19’a yakalandı.

Zürih Üniversite Hastanesi’nden Gregor Zuend, salgını kontrol altına almak için kayak yasağı da dahil olmak üzere tam bir kilitlenmenin gerekli olduğunu belirterek, “Çok endişeliyim. Durum çok gergin. Bern, Zürih ve Aaragu’daki yoğun bakım üniteleri neredeyse dolu ve “Vaka sayısı hala artıyor.”

Cuma günü İsviçre hükümeti kısıtlamaları genişletti ve tüm restoranların, mağazaların ve barların 19: 00’da kapanacağını duyurdu.

İsviçre’de toplam vaka sayısı 320 bin 98’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 7 bin 514’e ulaştı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi