İstiklal Caddesi’nde genç mühendisi öldüren zanlılara müebbet hapis

İstiklal Caddesi’nde genç mühendisi öldüren zanlılara müebbet hapis
16:12 - Eylül 4 2020 Cuma

İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu, 23 yaşındaki genç mühendis Halit Ayar, 7 Eylül’de İstiklal Caddesi’nde arkadaşlarıyla birlikteyken bıçaklandı. Olaydan sonra yakalanan sanıklar Emra Yaşar ve Erhan Kurdal’dan ‘kasten öldürme’, ‘kasten yağma girişiminde bulunma’ ve ‘kasten cinayete teşebbüs’ suçlarından 47,6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tutuklu sanıklar Emra Yaşar ve Erhan Kurdal, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada hazır bulundu. Avukatlarıyla birlikte hayatını kaybeden genç mühendisin annesi ve babası da duruşmaya katıldı.

Duruşmada söz verilen merhum Halit Ayar’ın annesi ve babası şikayetlerinin devam ettiğini ve sanıkların en ağır cezayı almasını istediklerini söyledi.

“Keşke o gün ölseydim”

Son savunması sorulan sanıklardan Emra Yaşar, olay günü kimseden para veya başka bir şey istemediğini belirterek, “Ben sadece olayı ayırmak istedim. Bunu yaparken ilk parti vurdu. Beni öldüreceklerinden korkuyordum. Bunun olmasını istemezdim. Çok pişmanım, keşke o gün ölseydim ”.

“Allah ailesine sabır versin”

Bir diğer sanık Erhan Kurdal ise savunmasında, “Söyleyecek çok şey yok. Tabii ki pişmanım. Allah ailesine sabır versin. Keşke böyle bir olay olmasaydı ”dedi.

Aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Emra Yaşar ve Erhan Kurdal’ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Melike İnal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi