İşten çıkarılma ve ücretsiz izin desteği Resmi Gazete

İşten çıkarılma ve ücretsiz izin desteği Resmi Gazete
10:12 - Eylül 4 2020 Cuma

Başkanın kararına göre; 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca, işverenin işçiyi 3 ay işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin desteği 17 Eylül 2020 tarihinden itibaren 2 ay daha uzatılmıştır.

16 Nisan 2020 tarihinde İş Kanununa eklenen geçici madde ile iş veya hizmet sözleşmelerinin etik ve iyi niyet kurallarına uygun olmaması, iş veya hizmet sözleşmelerinin feshi, işyerinin feshi, işyerinin feshi işveren tarafından işin sona ermesi dışında 3 ay süreyle çalışmak. fesih yasaktır. İşverene işçiyi 3 aylık ücretsiz izinli bırakma imkânı tanıyan geçici maddede, Başkan’a bu süreleri 30 Haziran 2021’e kadar her defasında en az üç ay uzatma yetkisi verilmiştir. 17 Nisan’da başlayan işten çıkarılma yasağı 17 Ağustos’tan itibaren 1 ay uzatıldı.

Bakan Selçuk: “Fesih Kısıtlaması ve Nakdi Ücret Desteği 2 ay uzatıldı”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi ile fesih sınırlaması ve Nakdi Destek Desteği 2 ay uzatıldı” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabından fesih kısıtlaması ve Nakdi Ücret Desteği’nin 2 ay uzatıldığını duyurdu. Selçuk, “Normalleşme sürecinde istihdamı korumak adına Sosyal Koruma Kalkanımızla çalışanlarımızın ve işverenlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Fesih sınırlaması ve Nakdi Ücret Desteği Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile 2 ay uzatıldı. ”

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi