İşte taşkın dengesi

İşte taşkın dengesi
16:00 - Haziran 24 2020 Çarşamba

Bursa’da yaşamı olumsuz etkileyen sağanak yağışlar bazı bölge ve ilçelerde felakete neden oldu. Kestel ilçesinde 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve halen 1 kişinin aramalarını sürdürdüğünü belirten AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatlarında yaşanan sel felaketinde gecikmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. e geldi. Halen dört bölgede 216 arama kurtarma personeli, 47 araç ve 3 köpek ile devam etmektedir. Ayrıca Bolu ve Kocaeli illerinden Jandarma arama kurtarma ekipleri de çalışmaları desteklemektedir. Gürsu, Kestel, Yenişehir, Orhangazi ve İznik ilçelerinde tarım arazileri, yol ve altyapı kayıpları tespit edilmiş ve bina hasar değerlendirmesi, tarımsal hasar değerlendirmesi ve hasar değerlendirmesi ile ilgili kurumlar saha çalışmalarına başlamıştır. Hazırlıkta çalışan kurum ve kuruluşların görevleri kapsamında Türkiye Afet Müdahale Planı devam ediyor, Kızıl Haç, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından mağdur edilen vatandaşlarımıza üç öğün yemek dağıtılıyor. Bölgede enerjili yerleşim yoktur. “112 takım, 4 UMKE takımı dahil olmak üzere toplam 11 ekip ve 41 sağlık personeli görevlendirildi.”

Bursa İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 12 ekip ve 24 personel ile hasar değerlendirme çalışmaları başlatıldığını ifade eden Esgin, “Lipli İlçesi’nde 107 bina kontrol altına alındı, 6 ciddi hasar, 22 hafif hasarlı ve 79 hasarsız bina tespit edildi. Kayacik İlçesi’nde binalar kontrol edildi, Orhangazi Bayırköy İlçesi’nde 1 ev hasarlı, 60 ev kontrol edildi, Yenisölöz İlçesi’nde 1 ev hasarlı, 2 bina hasarlı, Narlıdere ilçesinde 2 bina hasarlı olduğu tespit edildi. Barakfakih OSB’de 1 fabrikada hasarlı bina bulunmamakta, mahallemizde ağır hasarlı 1 kerpiç bina tespit edilmiş olup, bölgedeki 74 inşaat makinesi ile inşaat ve teknik destek çalışmaları devam etmekte olup BUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi 57 personel ile altyapı çalışmalarına devam etmektedir. ve 53 inşaat makinesi. ”

Etkilenen tarım alanlarında hasar çalışmaları yapıldığını belirten 26 ekip ve 52 personel çalışmaktadır. Bursa Valiliği’ne gönderildi ve Kestel ilçesinde 24 çalışan, 17 kuzu, 58 arı kovanı ve 400 kümes hayvanı olmak üzere İl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından psikososyal destek anlamında 12 ekip çalışmaya başladı. Gürsu İlçesi’nde 3 bin 250 dekar tarım arazisi, 5 bin dekar tarım arazisi, Yenişehir ilçesinde 7 bin 250 dekar tarım arazisi, İnegöl ilçesinde 2 bin 500 dekar tarım alanı ve 500 dekar tarım olduğu tespit edilmiştir. Orhangazi ilçesindeki arazi hasar gördü. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2 milyon lira mali destek sağlanacak “dedi.

Esgin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkür etti. Her zaman vatandaşlarıyla birlikte olmasının yanı sıra Bursa’dan desteklerini hiç desteklemeyen sel felaketinin olduğu yeri bizzat ziyaret etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi