İşte deprem çantasının maliyeti

İşte deprem çantasının maliyeti
11:12 - Kasım 2 2020 Pazartesi

Geçen hafta Cuma günü İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6,6’lık deprem sonrasında deprem çantasının maliyeti merak konusu oldu. Önceden hazırlanmış bir deprem torbası depremde hayat kurtarabilir. Olası bir deprem anında kullanılacak deprem çantasını ortalama bir kişi için hazırlamanın maliyetinin 510 TL olduğu belirlendi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre deprem torbasında bulunan gıdalar, su kaybını önleyen, dayanıklı, bozulmayan, yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren yiyecekler; Konserve, kuru meyve, tahin, pekmez ve meyve suyu gibi ürünlerin bulunması gerektiği bildirildi. Ayrıca her aile üyesi dikkate alınarak poşete yeterli içme suyunun dahil edilmesi gerektiği vurgulandı.

Deprem torbasında bulunan malzemelerin fiyatları araştırıldı. Analize göre deprem çantasında bulunması gereken malzemelerin toplamı bir kişi için ortalama 510 TL olarak hesaplandı.

Deprem çantasında bulunacak malzemeler

Deprem torbasında önemli evrakların, yiyeceklerin, hijyen maddelerinin ve bazı alet ve ekipmanların fotokopileri bulunmalıdır. Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet), tapu, sigorta, ruhsat belgeleri, çantada zorunlu deprem

poliçe, diplomalar, pasaport, banka defteri, diğer (evcil hayvan sağlık sertifikası).

Malzemelerin ortalama fiyatları

Deprem çantasına iklime uygun iç giyim, çorap, yağmurluk ve kıyafetlerin konulması önemlidir. Çantada tutulması gereken malzemeler ve ortalama fiyatları şöyle sıralanıyor: “İç giyim 20 TL, çorap 20 TL, yağmurluk 40 TL ve iklime uygun giysiler.” Yiyecek ve içeceklerin bozulmaması için konserve ve kuru meyveler poşet içerisinde tutulmalıdır. 3 konserve 15 TL, kuru meyve 20 TL, su 5 TL ve meyve suyu 5 TL olarak belirlendi.

Hijyen malzemesi; sabun 5 TL, diş fırçası ve macunu 25 TL, ıslak mendil 5 TL, tuvalet kağıdı 30 TL, ilk yardım çantası 30 TL, uyku tulumu 100 TL veya battaniye 30 TL, çakı 30 TL, düdük 10 TL, küçük makas 20 TL, kağıt 5 TL, kalem 5 TL, akülü radyo 50 TL, el feneri 15 TL ve yedek pil 25 TL.

Muhammed Fırat Aksoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi