İstanbul’daki veda askeri veda görüntüleri

İstanbul’daki veda askeri veda görüntüleri
10:12 - Haziran 29 2020 Pazartesi

Corona virüsü salgınına rağmen bir araya gelen gruplar, mega şehrin çeşitli bölgelerinde asker göndererek, hem maske takmadan hem de sosyal mesafe kurallarını göz ardı ederek halayda kaldılar. Konvoy şeklinde trafiğe giren dergiler, tünelleri trafiğe kapattı ve tabanca ile havaya ateş açtı. Çığır açan dergiler arabalarla sürüklenip paten yaparak korkarken, polis altınları şehre getiren insanları yakalamak için çalışma başlattı.

Türkiye’de korona virüsü ile mücadele bağlamında alınan önlemler sayesinde yaklaşık 3 ay sonra normalleşme adımları atıldı. 1 Haziran’dan itibaren uygulamaya konulan normalleşmeden sonra uygulanacak kurallara ve önlemlere rağmen, gruplar İstanbul’un çeşitli bölgelerinde asker vedası altında bir araya geldi. 81 il valiliğine İçişleri Bakanlığı tarafından “askerleri göndermek” için önlemler alması emredilse de, İstanbul’da dehşete düşmüş görüntüler kaydedildi.

Sosyal mesafeyi göz ardı ettiler ve halay yaptılar

Sarıyer, Arnavutköy, Esenler, Ümraniye, Esenyurt ve Sultangazi ilçelerinde toplanan kalabalık gruplar onlarca uyarıya rağmen maske takıp sosyal mesafe kurallarını göz ardı ederek halay etmeye başladı. Gruplardan biri tüm binaların arasına havai fişek atmaya başladı. Havai fişekler atılırken, tabanca ile tekrar tekrar havaya ateş eden bir kişi teröre neden oldu.

Trafiğe giden tünelleri kapattılar ve havaya ateş açtılar

Mahalledeki eğlenceden sonra grup araçlarına bindi ve konvoylarda trafiğe gitti. Bir süre sonra, trafiğe giden yolu kapatan gruptaki gençler, araçlarından inerek yolun ortasındaki orduya gidecek arkadaşlarını attılar. Yollarda dört sinyal yakarak şeritlere dağılan grup, trafiği yavaşlattı ve hem kendilerinin hem de vatandaşların hayatını tehlikeye attı. Tünelleri araba ve araçlarla kapatan dergiler savrulurken, bunlardan biri tabancayla havaya ateş açtı. Trafikte yol kesen ve sürüklenen dergiler de şehre altın getirdi.

Güvenlik magandasının peşinde

Şehre toz katan dergiler, tüm bunları kaydetti ve sosyal medyada paylaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, havaya ateş açan, yolu kapatan ve trafiği tehlikeye atan ve çevreyi rahatsız eden dergileri yakalamak için çalışmaya başladı.

Doğan Can Cesur

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi