İstanbul’daki teknelerde konser ve düğün yasaklandı

İstanbul’daki teknelerde konser ve düğün yasaklandı
21:12 - Eylül 11 2020 Cuma

İstanbul İl Genel Hijyen Kurulu, Vali Yardımcısı Niyazi Erten başkanlığında saat 18.00’de olağanüstü toplandı. İstanbul Valiliği görüşmenin ardından alınan yeni kararları açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, “Şu aşamada fiziki mesafe kuralı başta olmak üzere alınan önlemlere uyulmaması hastalığın yayılma oranını artırmakta ve halk sağlığını riske atmaktadır;

1- Gezi, spor ve eğlence amaçlı çalışan deniz turizmi araçlarında gezi, tur ve lokanta tekneleri, ticari yatlar, Şehir Hatları işletmeciliği, Turyol, Dentur, Avrasya, Mavi Marmara vb. operatörler tarafından seyahat, spor ve eğlence amaçlı; deniz turizmi hizmetlerinde faaliyet gösteren deniz turizmi araçlarında; düğün, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir.

2- Açık alanlarda yapılacaktır; konser, gösteri, festival vb. Etkinliklere 12 Eylül 2020 tarihinden itibaren hiçbir koşulda izin verilmeyecektir.

Uygulamanın herhangi bir aksaklığa ve mağduriyet yaratmasına izin verilmediğini, Genel Hijyen Kanunun ilgili maddelerine uygun olarak alınan kararlara uymayanlar için idari işlem yapıldığı, gerekli adli işlemlerin başlatıldığı belirtildi. Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında. .

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi