İstanbul’da polis operasyonu: 248 kişi gözaltına alındı

İstanbul’da polis operasyonu: 248 kişi gözaltına alındı
10:12 - Haziran 19 2020 Cuma

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla, çeşitli suçlar nedeniyle aranan ya da Asayiş Şube Bürosu koordinatörlüğünde hapis cezasına çarptırılan kişileri tutuklamak için şehir genelinde bir operasyon gerçekleştirildi. Emniyet Müdürlüğü ve Bölge Emniyet Müdürlüklerine bağlı Kamu Güvenlik Müdürlüklerini de kapsayan operasyona 247 ekip ve 659 personel katıldı. Şehir genelinde 05: 00’da eşzamanlı olarak başlatılan operasyonda 705 adres önceden girilmiş ve toplam 248 kişi eline tutulmuştur.

Suçlular tek tek yakalandı

Tutuklulardan 33’ü soygun, 32’si yaralandı, 26’sı dolandırıcılık, 20’si Tehdit-Hakaret, 8’i Yağma-Saldırı, 8’i Cinsel Taciz, 5’i Ateşli Silah veya Bıçak idi. 5’in Kişi Özgürlüğünden Yoksunluğu, 5’i Sahtecilik Resmi Belgesinde, 4’ü Uyuşturucu Kaçakçılığı, 3’ü Mülkiyet Hasarı, 3’ü Suç Yaralanması, 2’si Utanma, 1’i Öldürüldü Öte yandan, farklı suçlara kayıtlı olduğu öğrenildi.

Operasyonlarla yakalanan kişilerin 1’inin 20 yıla, 7’den 10 yıla, 31’den 5 yıla ve 50’den 2 yıla kadar hapis cezası verdiği, 159 kişinin devamsızlığı tutuklama kararı aldığı belirlendi.

Uyuşturucu kurulumu ele geçirildi

Şehir genelinde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında Üsküdar’da bir adreste ilaç almak için hazırlanan bir cihaz ve birçok malzeme ele geçirildi. Adreste, bir bez gardırop gibi bir fermuarlı dolap, kumaş dolabın etrafındaki bazı mekanizmalar, birçok pestisit, havalandırma malzemesi, aydınlatma malzemesi ve 5 saksıda kök şeklindeki narkotik madde ele geçirildi. Alaattin Y. ve Selahattin Y. şüphelileri gözaltına alındı ve ilgili makama teslim edildi.

Yunus Emre Şeker

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi