İstanbul’da minibüs ve otobüsler için ‘ayakta yolcu’ kontrolü

İstanbul’da minibüs ve otobüsler için ‘ayakta yolcu’ kontrolü
11:00 - Eylül 8 2020 Salı

Dünyayı etkileyen corona virüs salgını nedeniyle alınan önlemlerin ardından 1 Haziran’da normalleşme yapıldı. Toplu taşıma araçlarına getirilen kapasitenin yüzde 50’ye varan yolcu taşıma zorunluluğu kaldırıldı. Teftişlerini hız kesmeden sürdüren ve daha fazla yolcu alan minibüslere göz açmayan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Teftiş Bürosu ekipleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayakta yolcu alacaklarını açıklamasının ardından başvuruları daha da yoğunlaştırdı. toplu taşıma araçlarına izin verilmez. Bu kapsamda ekipler, Sütlüce kavşağındaki minibüs ve belediye otobüslerinin şok muayenesini gerçekleştirdi.

Otobüsler kalabalık, minibüsler boş

Denetimler sırasında minibüsleri tek tek durduran polis, ehliyet ve ehliyet istedi. Kontrollerin ardından araçlara giriş yapan polis, kapasitesi fazla olan sürücülere para cezası verdi. Otobüslerin aşırı kalabalık olduğu görülürken, minibüslerin otobüse göre daha boş olduğu görüldü.

Öte yandan Kağıthane Trafik Kontrol Bürosu ekipleri tarafından yapılan incelemelerde sürücü ve yolcuların genel olarak kurallara uyduğu ve maske taktığı görüldü.

Doğan Can Cesur

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi