İstanbul’da kuraklık fotoğraflandı

İstanbul’da kuraklık fotoğraflandı
11:00 - Ocak 5 2021 Salı

Ülke genelinde yağışların azalması, kurak sonbaharın ardından alarm zillerini çalmaya devam ediyor. Ömerli Barajı’nın İstanbul’daki son durumu havadan çekilen görüntülerde ortaya çıktı.

İSKİ verilerine göre gölün su seviyesinin yüzde 16,87’ye düşmesiyle ortaya çıkan ağaçlar ve on binlerce midye havadan görüntülendi. Baraj suları aylar içinde çekilirken kuraklığın boyutunu ortaya çıkardı.

Barajlarda doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Kuraklıkla ilgili en çarpıcı görüntüler, Emirli bölgesinde aylar önce sular çekildiğinde sularla kaplanan alanın kuruması oldu. İstanbul’da yaşanan kuraklığın havadan görüntüleri kaydedildi.

Ömerli Barajı Sevdalıları grubu üyesi Gökmen Aras, “Şu anda Ömer Barajı’nın Emirli bölgesindeyiz. Bu yer geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarında su ile kaplıydı. Aşırı sıcak ve yağışsız günlerin ardından baraj suları metrelerce çekildi. Suyun çekilmesiyle ağaçlar ortaya çıktıkça vadi alanı balçık kaldı. Dua ediyoruz, yağmur ve kar düşer düşmez su seviyesi tekrar yükselir. Vadide su var gibi görünse de çoğunlukla çamur, havadan görüntülerde kuraklık ortaya çıkıyor. 2021’de yağmurlu olacağını umuyoruz ”dedi.

Halit Arslan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi