İstanbul’da İsrail İstihbaratına Çalışan Dedektif Tutuklandı

İstanbul’da İsrail İstihbaratına Çalışan Dedektif Tutuklandı
11:55 - Ekim 3 2025 Cuma

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen bir operasyonda, İsrail’in gizli servisi MOSSAD için casusluk yaptığı iddia edilen Serkan Çiçek isimli şahıs gözaltına alındı. MİT’in derinlemesine yürüttüğü istihbarat çalışmaları, Çiçek’in MOSSAD’a bağlı Faysal Rasheed ile irtibatlı olduğunu ortaya çıkardı.

Kimliğini Değiştirip Dedektiflik Yapmaya Başlamış

MİT’e göre, asıl adı Muhammet Fatih Keleş olan ve maddi sıkıntılar nedeniyle ismini değiştiren Serkan Çiçek, 2020 yılı itibarıyla özel dedektiflik ofisi açarak bu alanda çalışmaya başlamış. Bu süreçte, İsrail’e casusluk yapmakla suçlanan ve dedektiflere ödeme karşılığı yardım eden Musa Kuş ve Avukat Tuğrulhan Dip ile tanışıp iş birliği yapmış.

MOSSAD’dan 4 Bin Dolarlık Casusluk Teklifi

İddialara göre, MOSSAD ajanı Faysal Rasheed tarafından Serkan Çiçek’e İstanbul Başakşehir’de yaşayan ve İsrail’in Orta Doğu politikalarına muhalif olan bir Filistinli aktivisti takip etmesi için 4 bin dolarlık bir ödeme yapılmış. Çiçek, bu teklifi kabul ederek aktivisti araştırmış ancak herhangi bir sonuç elde edememiş. Rasheed ile olan iletişimi 03.08.2025 tarihinde sona ermiş.

Detaylı Araştırmalar Sonucu Yakayı Ele Verdi

Serkan Çiçek, takip etmeye çalıştığı kişiyi bulamasa da, MİT tarafından yürütülen detaylı takip ve araştırmalar sonucunda casusluk faaliyetleri nedeniyle yakalanarak gözaltına alındı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi