İstanbul’da F1 gösterisi tüm dünyada yayınlandı

İstanbul’da F1 gösterisi tüm dünyada yayınlandı
10:00 - Kasım 26 2020 Perşembe

9 yıl aradan sonra tekrar ülkemizde gerçekleşen ve heyecana sahne olan Formula 1 öncesinde İstanbul ve AlphaTauri moda markasının tanıtımı için çekilen film tüm dünyada gösterime girdi. Filmde dünyaca ünlü pilotlar; Scuderia Alpha Tauri pilotu Pierre Gasly ve Aston Martin Red Bull Racing pilotu Alexander Albon, F1 arabaları ile İstanbul’un en güzel cadde ve sokaklarını gezdikleri anları gösteriyor. Filmin en dikkat çekici karesi, pilotların 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden saniyeler içinde geçtikleri anlardı.

İlk kıtalararası tünel geçişi

İstanbul’u keşfetmek için birlikte yola çıkan ve tepeden tırnağa ayrılan iki şoför, onları çeşitli açılardan takip eden kameralarla şehri gezdi ve onlara İstanbul’un renkli silueti eşlik etti. Topkapı Sarayı, Galata Köprüsü ve Sultanahmet Camii’nde süzülen ve Sultanahmet Meydanı’nda drift yapan pilotlar tüm ilgiyi çekti. Fırtınalı yolculuk sırasında her iki araç da Asya’dan Avrupa’ya geçti ve saniyeler içinde geri döndü. Çekimler sırasında, Aston Martin Red Bull Racing Pilot Albon, Avrasya Tüneli’nden geçen ilk kıtalararası tüneli yaptı. Aynı zamanda Gasly iki kıtanın ortasında; 360 derece eğirme hareketini (çörek) gerçekleştiren ilk kişi oydu.

“Kıtadan kıtaya geçmek harikaydı”

Pierre Gasly, İstanbul’daki deneyiminin ardından, “İstanbul’da, özellikle köprü üzerinden kıtadan kıtaya F1 aracı sürmek harikaydı” dedi. Fransız pilotlar sözlerini şöyle sürdürdü: “Alphaaur takımlarını ve moda markalarını Türkiye ile tanıştırmaktan da çok mutluyum. Modayı ve kıyafeti seviyorum bu yüzden böylesine seçkin bir markayla çalışmak benim için harika bir fırsat. Bu birlikte ilk sezonumuz. ve markanın dünya çapında büyüyüp geliştiğini görmek harika. Bu önemli günün bir parçası olmak harika ”.

“Köprüdeki anlar unutulmazdı”

Alexander Albon, “İstanbul sokaklarında araba kullanmak gerçekten güzel bir deneyimdi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki anlar da unutulmazdı ”dedi. F1 podyumuna çıkan ilk Taylandlı pilot olmayı başaran pilot, bu filmle tanıtılan moda markası hakkında da “Moda markasına yaptığım ziyarette baştan sona tüm süreci gördüm ve bir Formula 1 takımı çok iyi. Yenilikçi ve arkasında harika bir teknoloji var. “Günlük hayatta kullanıldığını görmek çok güzel”.

İlk VIP müşteriler F1 pilotları

Film çekimleri için çok zaman harcayan Gasly ve Albon, moda markasının tanıtımına katılarak İstanbul’daki podyum dışı günlerini tamamladı. Burada fotoğrafçılara poz veren ikili, Vakkorama’daki AlphaTauri koleksiyonundan alışveriş yapan ilk VIP müşteriler oldu. Türkiye de ilk kez satışa giren moda markalarından oluşan yeni bir koleksiyonunu satışa çıkardı, bugün tüm dünya ile eş zamanlı lanse etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi