İstanbul’da dev uyuşturucu operasyonu: 15 kilo uyuşturucu bulundu

İstanbul’da dev uyuşturucu operasyonu: 15 kilo uyuşturucu bulundu
11:00 - Eylül 30 2020 Çarşamba

Yaklaşık 50 saat görev yapan ve üst çantanın bulunduğu evin önünde yaklaşık 16 saat pusuya düşen Sarıyer polisi, Taksim’deki kişiyi yakaladıktan sonra evinde yaptığı aramalarda yaklaşık 15 kilogram uyuşturucu ele geçirdi. Nefes kesen operasyon kameralara yansıtılırken, gözaltına alınan 3 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul’da uyuşturucuyla mücadele kapsamında başarılı operasyonlar gerçekleştiren ve zehir kaçakçılarına göz yummayan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde AK isimli şahsın üzerinde 2 gram metamfetamin maddesi buldu. ilçede çalışmak. Sarıyer polisi, yakaladıkları bağımlılarla tek tek ilgilenip uyuşturucuları arabayla getirdi. adlı kişiyi tanımladı. Yerini belirleyen polis, Ayazağa’da kişiyi 80 gram uyuşturucu ile yakaladı ve gözaltına aldı.

Sarıyer polisi 2 gramdan yola çıktı ve zehir satıcısını yakaladı

Sarıyer polisinin açıklamaları doğrultusunda soruşturmayı daha da derinleştiren Sarıyer polisi F.Ş., İran vatandaşı Hüseyin F’nin Şişli’de büyük miktarda uyuşturucu üretip sattığını öğrendi. Adresini belirleyen polis, evine yönelik operasyonda kişiyi yakaladı ve gözaltına aldı. Ev aramalarında 500 uyuşturucu, yaklaşık 2 kilogram metamfetamin maddesi ve toz kokain ile uyuşturucu üretimi ve sigara içilmesinde kullanılan araçlara el konuldu. Gözaltına alınan Hüseyin F., karakola götürüldü.

50 saatlik çalışma sonunda 15 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Araştırmalarını derinleştirerek soruşturmaya devam eden Sarıyer polisi, çanta satıcısı F.Ş’nin Ayazağa’da yakaladığı açıklamaları doğrultusunda tekrar harekete geçti ve ilacı aldığı en büyük çanta satıcısı BS’nin peşine düştü. Bahçelievler’de yapılan çalışmalar sırasında bizzat takip eden polis, evinin bulunduğu dairenin güvenlik kamera sistemi ile donatıldığını gördü. Bunun üzerine kişinin uyuşturucuyu imha etme olasılığına rağmen geri çekilen Sarıyer polisi, yaklaşık 16 saat evin etrafında yatarak BS’nin ortaya çıkmasını bekledi. Kişinin dışarı çıkmasının ardından harekete geçen polis ekipleri, Beyoğlu Taksim’de başka bir kişiye uyuşturucu satarken en büyük çanta satıcısını yakalayarak gözaltına aldı. Eş zamanlı olarak BS’nin evine giren polis, ev aramalarında toplam 11 kilo kokarca ve marihuana, 2 kilo 400 gram metamfetamin ve uyuşturucu ticaretinden elde edilen büyük miktarda para ele geçirdi.

Zehir satıcıları tutuklanarak cezaevine gönderildi

Öte yandan, yaklaşık 50 saat ara vermeden çalışarak büyük miktarda uyuşturucu madde alan Sarıyer polisi tarafından yakalanan AG, F.Ş, İran vatandaşı Hüseyin F. ve BS, gözaltına alınarak hastaneye kaldırıldı. polis. Emniyetteki ifadelerinin alınmasının ardından AG “uyuşturucu madde kullanımı” suçundan serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen F.Ş, Hüseyin F. ve BS “uyuşturucu kaçakçılığı” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. sağlama”.

Doğan Can Cesur

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi