İstanbul’da Arabalı Vapur Hattının Kapatılması Büyük Tepki Çekti

İstanbul’da Arabalı Vapur Hattının Kapatılması Büyük Tepki Çekti
19:20 - Temmuz 30 2025 Çarşamba

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 2017 yılında açılan ve İstinye ile Çubuklu arasında ulaşım sağlayan arabalı vapur hattını 31 Temmuz itibarıyla sonlandırma kararı alması, bölge sakinleri ve yetkililer arasında ciddi rahatsızlıklara yol açtı. Çubuklu İskelesi’nde toplanan mahalle muhtarları, spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkı, kararın iptal edilmesi için bir araya geldi.

Toplanan kalabalık, bu hizmetin bölge için hayati önem taşıdığını ve kapatılmasının büyük mağduriyetler yaratacağını belirtti. Açıklamalarda, hattın hem trafik yoğunluğunu azalttığı hem de ulaşım kolaylığı sağladığı vurgulandı.

Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Cengizhan Turaman, ‘Bu hizmetin kapatılması, Beykoz ve İstanbul için büyük bir kayıptır. Alınan bu kararı kesinlikle kabul etmiyoruz ve kınama niteliğinde buluyoruz. Beykoz halkı olarak, daha iyi ulaşım hizmetleri almayı hak ediyoruz ve bu kararın gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz,’ dedi.

Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Yavuz, ise, ‘Bu hattın kapatılması, Sarıyerliler başta olmak üzere tüm İstanbullular için büyük bir hüsran. Yeniden trafiğe katılacak araçlar, zaten sıkışık olan trafik akışını daha da kötüleştirecek. Bu kararın yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz,’ şeklinde konuştu.

Arabalı vapuru kullanan vatandaşlardan Gürdal Çiçek, ise, ‘Belediye hizmet için vardır, para kazanmak için değil. Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Aksi takdirde trafik daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak,’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi