İstanbul’da 4 günlük kar yağışı etkili olacak

İstanbul’da 4 günlük kar yağışı etkili olacak
10:00 - Ocak 12 2021 Salı

Cuma öğleden sonra başlayacak olan kar yağışları, Pazartesi gününe kadar devam edecek. Hava sıcaklıkları yarın 7 derece düşecek.

Megacity İstanbul aylardır kuraklık tehdidi altında. Sonbahar ve kış aylarında beklenen yağışların azalmaması nedeniyle İstanbul’daki barajların doluluk oranları son 10 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Barajların doluluk oranı hafta sonu etkili olan yağışlarla birlikte yüzde 19’dan yüzde 21’e çıktı. Yağmurlar 8 günlüğüne İstanbul’a su getirdi. Öte yandan bugün öğleden sonra yağmurlu havanın çok etkili olacağı uyarısında bulunuldu. Hafta sonu yağışların ardından meteorolojiden İstanbul’a güzel bir haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre İstanbul, yarından itibaren Sibirya üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisi altına girecek.

Soğuk havanın yanı sıra İstanbulluların aylardır özlem duyduğu kar yağışının etkili olması bekleniyor. Cuma öğleden sonra başlaması beklenen kar yağışı, Pazartesi akşam saatlerine kadar devam edecek. İstanbul’da hava sıcaklığı yarın 7 derece düşecek.

İstanbul’da önümüzdeki 7 gün için beklenen hava durumu tahmini şöyle;

Bugün en yüksek 15, en düşük 8 derece yağmurlu

Çarşamba en yüksek 8 derece yağmurlu, en düşük 7 derece

Perşembe en yüksek 7 derece az yağmurlu, en düşük 3 derece

Cuma kar yağışlı en yüksek 4, en düşük 2 derece

Cumartesi günü en yüksek 4, en düşük 2 derece ve karlı

Pazar günü kar yağışı en yüksek 4, en düşük 2 derece

Pazartesi günü en yüksek 5, en düşük 3 derece ve karlı

Ertuğrul Gun

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi