İstanbul’da 30 saatlik su kesintisi öncesinde su baskını

İstanbul’da 30 saatlik su kesintisi öncesinde su baskını
14:12 - Ocak 5 2021 Salı

İSKİ, akşam saatlerinde gerçekleştirilecek faaliyetler nedeniyle Esenyurt, Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca, Büyükçekmece ve Avcılar ilçelerindeki bazı mahallelerde 30 saat su sağlanamadığını açıkladı. Bugün saat 21: 00’de başlayacak kesinti 7 Ocak Perşembe günü saat 03: 00’e kadar devam edecek. Arnavutköy’ün Hadımköy İlçesi’nde kesiği duyan mahalle sakinleri su hücumuna düştü. Market ve bakkallardan içme suyu satın alan mahalle sakinleri, mahalledeki çeşmelerden boş olan kutuları doldurup depoladı. Mahalleye yakın konumda bulunan cami çeşme ve çeşmelerden su dolduran vatandaşlar, evlerine doğru yola çıktı. İlçedeki esnaflar duruma ayaklandı.

“Şişelerimiz evde hazırdı”

Suların kesileceği haberini alan bir mahalle sakini, “Evimize gidiyorduk. Sular kesilecek. Şişelerimiz evde hazırdı. Arabamızı temel ihtiyaçlarımız için dolduracağız. Bir kez daha gidip geliyoruz. Bunları evde kovalara boşaltıyoruz. Bakalım 30 saatlik kesinti nasıl olacak. Herkesin bu fırsatı yok. Çeşmeden su dolduramayacaklar. Allah katledilenlere yardım etsin ”dedi.

“10-15 kilometre mesafe var”

Çeşme’den evine su taşıdığını söyleyen mahalle sakinleri, “Bu tür sorunlar sürekli yaşanıyor. 2-3 saat sürer. 30 saattir yüklendi. Bunu evde nasıl yapacağımızı bilmiyoruz. Bunları eve götüreceğiz. Onu geri getireceğiz. 10-15 kilometrelik bir mesafe var. Arabamız var. Çöp kutularımızı getirdik ”dedi.

“Bir tanker bile mahallemize gelebilir”

Mahalle sakinleri sürekli su sıkıntısı yaşadıklarını söyleyerek, “Mahallemize tankerler bile gelebilir. Suyumuz da kirli. Güvenmiyoruz. Çeşmeler daha temiz. İstanbul’da 5-6 yaşındaydım. Annem 5 yaşındaki bir çocuğa bir teneke kutu verir ve onu tankerden su almaya götürürdü. Yıl 2021’di ama muhtemelen o günlere dönüyoruz. Umarım yapmayız ”dedi.

“Benim için zor olacak”

Hadımköy’de pastane işleten Merve Dağlı, “30 saat sürecek. Kutularımızı doldurduk. Tabii ki zor olacak. Çöplerimizi evimizde doldurduk. Bir dükkan işletiyorum. Benim için kesinlikle zor olacak. Su her konuda vazgeçilmezdir ”.

“İlerlediğimiz yere geri gidiyoruz”

Su sıkıntısının kendisine çocukluğunu hatırlattığını söyleyerek, “Bize 80’leri hatırlatıyor. Bana çocukluğumdan kalan su kuyruklarını hatırlatıyor. Sabah uyandığımda tenceremden su bidonlarına su doldurdum. Marketten su aldım. Onu kullandım. Bir milyonerden bir kutu aldım. Su eklemem gerekiyordu. Balkonum, banyom, tencere ve tavalarım su dolu. Elimde ne varsa doldurmalıydım. “İlerlediğimiz yere geri dönüyoruz” dedi.

Caner Sönmez – Halil Enes Sucu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi