İstanbul’da 3 milyon kar eden çete parçalandı: 22 gözaltı

İstanbul’da 3 milyon kar eden çete parçalandı: 22 gözaltı
13:00 - Temmuz 6 2020 Pazartesi

Polis ekipleri, İstanbul’da araç kiraladıktan sonra birçok “kavga” şikayeti aldıktan sonra çalışmaya başladı. Şikayetlerdeki benzerlik, Kamu Güvenliği Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankescilik ve Sahtekarlık Bürosu ekiplerinin dikkatini çekti ve bu konuda bir soruşturma yaptı. Olayı daha da derinleştiren ekipler, 145 kişinin benzer şikayetleri olduğunu ve vatandaşların araç kiralama adı altında kredi kartlarından belirli miktarda ön izin aldığını belirledi. Bireylerin fiyatı karttan aldıktan sonra aracı teslim ettikleri ve GPRS’den konumu belirledikleri ve araçlara teslim edilmeden 3 gün önce çekildikleri ortaya çıktı. Öte yandan teslim olan vatandaşların, bu şekilde araç çekildiğini iddia etmeyerek ve ön izin ücretlerini iade etmeyerek bu şekilde 3 milyon lira vurguluğu yaptıkları tespit edildi.

3 milyon liralık vurgunculuk yaptılar

Bu bağlamda, teknik ve fiziksel takip polis ekipleri, kurbanların ifadelerine dayanarak dolandırıcılık ağını ortaya çıkardı. Yapılan çalışmalar sonucunda polis, 550 araç kiralama anlaşması yapıldığını ve kendileri tarafından belirlenen şüphelilerle 22 ayrı adresin şafakta özel operasyon polisinin desteği ile eşzamanlı bir operasyon düzenlediğini belirledi. Operasyonda 22 şüpheli yakalanmış ve gözaltında tutulurken, ev aramalarında 3 silah, bir çok kurşun, 6 POS cihazı, 4 dizüstü bilgisayar, 32 cep telefonu ve 4 700 bin lira ele geçirildi.

“Polise teşekkür ediyorum”

Mağdurlar Murat Kaçak, “Projemiz için bir araca ihtiyacımız vardı. Türkiye’nin en önemli perakende sitelerinden birine bir arkadaşının telefonuna gitti ve siteye ulaştık. Aradık ve 1 ay boyunca aşağıdaki araç tipine ihtiyacımız var. Vergi belgesi ve 100 lira istediler. Koşullar belliydi, 2 bin lirayı engelleyeceklerdi, 2 bin liranın kira bedelini ödeyecektik. Toplamda 2 bin 150 lira dağıttık, tüm işlemleri resmi olarak yaptılar. Aracı satın aldık, ancak izleme sisteminin bozulduğunu söylediler, aracı onarıma götürdüler. Aracın 3 gün boyunca onarımda olduğunu ve sonra tekrar ulaşamadığımızı söylediler. Polis ekiplerine teşekkür ediyoruz. ”

Öte yandan, şubeye götürülen şüpheliler, güvenlik prosedürleri tamamlandıktan sonra adliyeye nakledildi.

Doğan Can Cesur

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi