İstanbul’da 2 Milyar Liralık Sahte İlaç Operasyonunda 6 Tutuklama

İstanbul’da 2 Milyar Liralık Sahte İlaç Operasyonunda 6 Tutuklama
20:15 - Şubat 11 2025 Salı

İstanbul’da, kanser tedavisi için kullanılan ilaçların sahtelerini üreten bir suç örgütüne yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyon sonucu, 6 kişi tutuklandı. Operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 2 milyar lira olan sahte ilaçlar ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, sahte ilaç üretimi ve satışı yapıldığına dair alınan şikayetler üzerine detaylı bir soruşturma başlattı. Uzun süren teknik ve fiziksel takipler sonucunda, kanser hastalarına yönelik sahte ilaç üretimi yapıldığı tespit edilen bir organize suç örgütüne operasyon düzenlendi.

Ümraniye ilçesinde belirlenen 5 ayrı adrese yapılan baskınlarda, 100 bin adet boş ilaç kutusu, 5 milyon adet sahte hap, hap basımında kullanılan 9 makine ve ilaç yapımında kullanılan 350 kg toz ham madde ele geçirildi. Ayrıca, 60 bin adet reçeteye tabi sahte haplar da bulundu.

Operasyon sonucu yakalanan 8 şüpheliden 6’sı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi