İstanbul Valisi Yerlikaya’dan kademeli çalışma saatleri açıklaması!

İstanbul Valisi Yerlikaya’dan kademeli çalışma saatleri açıklaması!
20:00 - Eylül 18 2020 Cuma

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kademeli çalışma saatlerine ilişkin açıklama yaptı. Vali Yerlikaya, İl Pandemi Kurulu toplantısında kademeli çalışma saatleri ve esnek çalışmanın büyük fayda sağlayacağına karar verdiklerini söyledi. Kademeli çalışma saatlerini anlatan Yerlikaya, şunları söyledi:

“Ülkemizde ve İstanbul’da, tüm insanlığı tehdit eden corona virüs salgınına karşı halk sağlığımızı korumak için büyük bir mücadele var. Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere toplumun her kesimi büyük bir özveri ve özveri gösteriyor ve bunu yenmek için çabalıyoruz. Önlemlerin etkin uygulanması noktasında valiliğimizin koordinasyonunda tüm kurum ve kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, meslek derneklerimiz, birlikler, sivil toplum kuruluşları ve basın ile iyi bir işbirliği ve dayanışma içindeyiz.

Ülkemizin sanayi, ticaret ve iş hayatının en büyük gücü olan İstanbul’da Haziran sonu itibarıyla toplam 5 milyon 225 bin 983 çalışanımız var. Metropolitan İETT verilerine göre; Pandemi öncesi ulaşımda günlük yolcu sayımız yaklaşık 7,6 milyondur. Bugün bu sayının 4,1 milyona düştüğünü görüyoruz. Hepimizin bildiği gibi İstanbul’da toplu taşıma araçlarının yoğun olduğu iki saat dilimi var. Birincisi sabah 07.00 ile 09.00 arası, ikincisi ise akşam 17.00 ile 20.00 arasıdır. Tüm çalışmalarımızın tek bir amacı vardır. Bu yoğun dönemlerde vatandaşlarımız; Duraklarda, istasyonlarda ve toplu taşıma araçlarında salgın riskinden korunmak. ”

“İlkokul 1. sınıf ve anaokulu öğrencilerimiz derse Pazartesi günü saat 09: 30’da başlayacaklar”

Vali Yerlikaya, “Dün düzenlediğimiz İl Pandemi Kurulu toplantısında, aşamalı çalışma saatlerine ve esnek çalışma yöntemine geçilmesinin sadece kamu sektörü için değil özel sektör için de faydalı olacağı konusunda fikir birliğine vardık. toplu ulaşımda yoğun saatler.

İlköğretim 1. sınıf öğrencilerimiz, anaokulu (anaokulu) öğrencilerimiz ile özel eğitim okullarımızın anaokulu ve 1. sınıf öğrencileri 21 Eylül Pazartesi günü saat 09: 30’da derse başlayacaklar.

28 Eylül 2020’den itibaren; Vardiya sistemi ile çalışan bazı bölge müdürlükleri ile İl Jandarma, İl Emniyet ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 07.00’da başlayacak ve kademeli olarak 08.00 ve 09.00 olarak devam edecek.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08.00 – 16.30, Sağlık Kuruluşumuz 08.30 – 16.30 ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları 09.00 – 16.30 saatleri arasında çalışacaktır. ”

“Başvurduğumuz tüm bölümler kademeli vardiyalara geçişin çok gerekli olduğunu belirtti.”

Vali Yerlikaya sözlerine şöyle devam etti:

“Sanayi sektöründe çalışan kardeşlerimizin başlangıç ve bitiş zamanlarına ilişkin olarak; iş dünyamızın temsilcileri; Ticaret Odamız, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, TÜSİAD, TİM , MÜSİAD, ASKON, HAK-İŞ, TÜRK- İşçi ve işveren sendikalarımız, OSB Müdürlüklerimiz, Küçük Sanayi İşletmeleri Müdürlüğü, Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere İŞ, DİSK ve TİSK başta olmak üzere diğer gruplarla toplantılar yaptık.

Dünyanın 14’üncü büyük metropolü İstanbul’daki vatandaşlarımızın salgından korunması konusunda yaptığımız tespitlerde şunu açıkça belirtmeliyim. Görüştüğümüz tüm bölümler, kademeli fazla mesaiye geçişin çok gerekli olduğunu belirtti. Açıklığa kavuşturayım.

Bu konuda fikir birliğine varıldı. Toplantılarımıza katılan iş dünyamızın temsilcilerine anlayış ve işbirliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Saatleri açıklığa kavuşturmak ve toplu taşıma sektörüne hazırlanmak için çabalar devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında bu saatleri iş dünyamızın temsilcileri ile birlikte sizlerle paylaşacağız. ”

Selim Bayraktar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi