İstanbul Valiliği’nden sigara içmenin yasak olduğu alanlara ilişkin açıklama

İstanbul Valiliği’nden sigara içmenin yasak olduğu alanlara ilişkin açıklama
22:00 - Kasım 12 2020 Perşembe

İçişleri Bakanlığı’nın corona virüsle mücadele kapsamında gönderdiği genelge doğrultusunda İstanbul Valiliği, maskelerin doğru kullanılması için 125 sokak, 93 sokak, 84 meydan ve toplu taşıma duraklarında sigara içmenin yasaklandığını duyurdu.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Maskelerin İstanbul genelinde doğru uygulanabilmesi için 125 sokakta, 93 sokakta, 84 meydanda ve toplu taşıma araç duraklarında sigara içmek yasaklandı.

İstanbul’daki corona virüs salgını ile mücadele kapsamında virüsün yayılmasını önlemek için İl Hijyen Kurulumuzun 102 sayılı kararı doğrultusunda (İçişleri Bakanlığı’nın 11.11.2020 tarihli genelgesi çerçevesinde ve 18579 sayılı; Maskenin doğru ve sürekli kullanılmasını sağlamak amacıyla, 12.11.2020 tarihinden itibaren tüm ilimizde İlçe Hijyen Hizmetleri Vatandaşlarımızın yoğun olduğu / bulunabileceği cadde ve sokak gibi alanlarda / alanlarda sigara içilmesini yasaklamak ( özellikle trafiğe kapalı olanlar), meydanlar ve toplu taşıma araç durakları) 39 İlçelerimiz İlçe Genel Sağlık Kurulu kararları ile toplam 125 caddeye sahiptir. 93 sokakta ve 84 meydanda sigara yasaklandı. İstanbul genelinde sigara yasağının getirildiği cadde, cadde ve meydanların tam listesi Valiliğimizin internet sitesinde yayınlanmaktadır. Yasağa uymayanlara 900 TL para cezası verilecek. Alınan tüm önlemler; Vatandaşlarımızın, şehrimizin ve toplumun sağlığını korumaktır. “

SİGARA İÇMEK YASAK ALANLAR BURADA!

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi