İstanbul Valiliği’nden koronavirüse karşı yeni önlemler

İstanbul Valiliği’nden koronavirüse karşı yeni önlemler
12:00 - Eylül 9 2020 Çarşamba

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklama şu şekilde;

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Tavsiyesi Cumhurbaşkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda 81 il valiliğine Covid-19 Tedbirlerine ilişkin ek genelge göndermiştir. Genelge’de, kontrollü sosyal yaşam döneminde salgınla mücadele genel ilkelerine ek olarak temizlik, maske ve mesafe kuralları, her faaliyet alanı / iş kolu için ayrı ayrı belirlenen önlemlere uyum ve etkin kontrol belirtildi. mekanizmalar çok önemlidir.

Genelge’de farklı tarihlerde çıkarılan genelge ile bazı dezavantajlı gruplara veya bazı kamuya açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmiş, şehirlerarası ve şehir içi yolcu taşımacılığına ilişkin düzenlemeler yapılmış, şehir içi toplu taşıma araçlarının yapabileceği şart ve koşulların belirlenmesi il ve ilçe temizlik kurullarına ayakta yolcu teslim edildi. hatırlatıldı. Restoranlar, restoranlar, kafeler ve benzeri işletmelerin müzik faaliyetlerine de kısıtlamalar getirildiği hatırlatıldı.

Mevcut aşamada alınan önlemlere, özellikle fiziksel mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle hastalığın yayılma hızı artmakta ve halk sağlığı risk altındadır; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu Toplantısında 81 ili kapsayacak şekilde şu kararlar alındı:

Vatandaşlar ülke genelindeki (konutlar hariç) tüm alanlarda (umuma açık alanlar, caddeler, sokaklar, parklar, bahçeler, piknik alanları, plajlar, toplu taşıma araçları, iş yerleri, fabrikalar vb.) İstisnasız maske takmakla yükümlüdür.

Minibüs / midibüs, koltuk kapasitesinde herhangi bir seyreltme ve asansör bulunmayan otobüs gibi iç hacim açısından fiziki mesafe kurallarının uygulanamadığı şehir içi toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alınmayacaktır. Bunların dışında raylı sistem araçlar (metro, tramvay vb.), Metrobüsler ve seyreltilmiş / kaldırılmış koltuk kapasiteli otobüsler gibi toplu taşıma araçlarında; Ayakta duran yolcu sayısı / oranı, fiziki mesafe kurallarına aykırı olmayacak şekilde il / ilçe umumi temizlik kurulları tarafından belirlenecektir. Raylı sistem araçlar (metro, tramvay vb.), Metrobüsler ve seyreltilmiş / kaldırılmış koltuk kapasiteli otobüsler. Herkesin görebileceği şekilde asılacak ve ayakta duran yolcuların durabileceği yerler fiziksel olarak işaretlenecek ve duyurulacaktır.

Restoran, otel, cafe vb. Saat 24.00’ten sonra hiçbir şekilde yiyecek ve içecek ve eğlence mekanlarında müzik yayını (canlı müzik, kayıt vb. Dahil) yapılmayacaktır. Emniyet birimleri ve mahalli idareler, mahalli idarecilerin koordinasyonunda bu konuda gerekli tüm tedbirleri alacaktır.

Vatandaşların toplu olarak bulunabileceği / bulunabileceği yerler (pazar yerleri, plajlar vb.) Ve yemek ve eğlence mekanlarındaki kafeler, restoranlar vb. Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi ile Bakanlığımızın ilgili Genelgesi’nde belirtilen koronavirüs salgını ile mücadele için alınan tedbirlere ilişkin denetimlerin etkinliğini artırmak ve bunlara uymak için valiler ve kaymakamlarca gerekli tedbirler alınacaktır. belirlenen kurallarla.

Valiler / kaymakamlar, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere uymayan gerçek ve tüzel kişilere (işyeri vb.) Uygulanan idari para cezalarının tahsilinde gerekli hassasiyeti göstereceklerdir.

Vali / kaymakamların yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde gerekli kararları Genel Sağlık Kanunun 27. ve 72. maddelerine göre ivedilikle alınacaktır. Uygulamada hiçbir kesintiye izin verilmeyecek ve hiçbir şikayete neden olmayacaktır. Genel Hijyen Kanunun ilgili maddelerine göre idari işlem tesis edilmesi ve alınan kararlara uymayanların cezai davranışları hakkında Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi