İstanbul Valiliği, sağanak yağış ve fırtına bilançosunu açıkladı

İstanbul Valiliği, sağanak yağış ve fırtına bilançosunu açıkladı
01:00 - Haziran 24 2020 Çarşamba

İstanbul Valiliği, bugün şehir genelinde etkili olan güçlü sağanak, rüzgar ve hortum bilançosunu açıkladı. Valilik tarafından açıklanan bilançoya şu ifadeyi veriniz: “İlimizin öğleden sonra şiddetli yağmur, rüzgar, kasırga ve yıldırım düşmelerinden kaynaklanan olaylar ve hasarlar aşağıda verilmiştir.

1272 Pınar Mahallesi, Ahmet Arif Caddesi, 3672 numaralı yerleşim alanında hapsolmuş 3, 3 ve 5 yaşlarında 3 çocuk. Esenyurt Caddesi 36, AFAD ve İtfaiye ekiplerimizin müdahalesiyle kurtarıldı. 112 Acil Sağlık Ekibimiz tarafından hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. 31 yaşındaki Ahmed Ş., 1272 caddesindeki başka bir binaya sıkışmış iki yabancı kardeşten biri. öldü ve diğer kardeşin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Esenyurt ilçemizdeki evlerinde kalamadıkları için, konaklama Valilikçe sağlanmakta ve hasar değerlendirme çalışmaları başlamıştır.

Yeşilcılar Mahallesi Avcılar ilçesinde 2 evde su baskını meydana geldi ve herhangi bir yaralı ve yaralanma olmadı.

Bağcılar ilçesinde şiddetli rüzgâr nedeniyle düşen bir direğe park edilmiş bir araçta kısmi hasar verildi.

Bakırköy ilçesi Demirkapı Caddesi’ndeki yol çökmesi nedeniyle ilgili kurumlar tarafından gerekli müdahaleler yapılmış ve önlemler alınmıştır.

Başakşehir ilçemiz Şahintepe Mahallesi Duygun Sokak’ta evde sıkışıp kalan vatandaşlarımızdan biri kurtarıldı ve 112 Acil Sağlık Ekibimizin sağlık durumunun iyi olduğu anlaşıldı.

Beşiktaş ilçesinde şiddetli rüzgar nedeniyle 20 ağaç hasar gördü, 46 ayrı binada sel meydana geldi ve olaylarda can kaybı olmadı.

Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi Hürriyet Bulvarı’nda kısmi çökmeler meydana geldi ve ilgili ekipler tarafından gerekli önlemler alındı ve ulaşım için yol açıldı.

Büyükçekmece ilçesi Ahmediye Mahallesi’nde 4 binanın çatısı hasar görmüş ve 10 ağaç devrilmiştir. Yaralı ve yaralı olmadı.

Çatalca ilçesinde bir binada hapsolmuş 1 yetişkin ve 1 çocuk yaralandı ve 112 Acil Sağlık ekibimiz tarafından hastaneye gönderildi. Muratbey İlçesi’nde bir işyerinde ve ilçemizde meydana gelen hortum nedeniyle 15 konutta çatı hasarı tespit edilmiş ve 41 binada sel nedeniyle maddi hasar meydana gelmiştir. 1 boş şehir içi otobüs hasar gördü, 1 vatandaşımız hafif yaralandı. Muratbey Gümrük Bölgesi’ndeki hortum nedeniyle, bir TIR devrildi, otoyol nakliye için açık ve kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Çekmeköy ilçesinde, Şile Karayolu Madenler alt geçidindeki asfaltın çökmesinden sonra geçici olarak trafiğe kapatılan yol, gerekli müdahale sonrasında kontrollü bir şekilde ulaşıma açıldı. Çamlık, Mehmet Akif ve Hamidiye ilçelerindeki 40 binada, Soğukpınar, Kirazdere, Aydınlar ve Cumhuriyet ilçelerindeki 13 binada kanalizasyon taşkınları meydana gelmiş ve ilgili kurumlar tarafından gerekli müdahaleler yapılmıştır.

Küçükçekmece ilçemizde, Ayamama Deresi Kaynarca şubesi ile Atatürk ve Mehmet Akif mahalleleri sular altında kaldı. Yaralı ve yaralı yok.

Silivri ilçesi, Gümüşyaka İlçesi, Yalıköy Caddesi’ndeki 10 binada sel tespit edildi. Sakatlığımız ve can kaybımız yok. Gümüşyaka, Kadıköy, Yeni Mahalle, Alibey, Balaban, Cumhuriyet, Danamandıra, Fevzipaşa, Gazitepe, İsmetpaşa, Kavaklı Cumhuriyet, Mimar Sinan, Ortaköy, Pirimehmet Paşa, Sancaktepe, Selimpaşa, Semizkumlar, Seymen’de toplam 72 binada kanalizasyon arızası tespit edildi mahalleler. Kurum ekipleri tarafından gerekli müdahaleler yapılmıştır.

Şişli ilçesinde Kuştepe, Mecidiyeköy ve Teşvikiye ilçelerinde bazı yol ve kaldırımlarda meydana gelen küçük çaplı çöküntüler için ilgili kurumlar tarafından gerekli önlemler alınmıştır. Merkez ve Teşvikiye mahallelerinde ağaçların düşmesi nedeniyle bir binanın çatısının ve iki aracın hasar gördüğü tespit edildi. Zayiat ve zayiat yok.

Üsküdar ilçemizin Sultantepe İlçesi, Kurşunlu Medrese Caddesi’nde bir istinat duvarı kısmen yıkılmış ve olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.

Ayrıca, Nakkaş, Ovayenice, Kestanelik, Çakıl ve Muratbey ilçelerindeki tarımsal alanların zarar görmesi nedeniyle tarımsal alanların zarar görmesi nedeniyle tarımsal alanların zarar görmesi nedeniyle tarımsal alanların ilçeleri ilçe, Gümüşyaka, Kurfallı, Fener, Akören, Kadıköy, Bekirli, Degirmenköy, Silivri ilçesinin Büyükkılıçlı ilçeleri, Büyükçekmece ilçesinin Ahmediye, Eskice ve Karaağaç ilçeleri. Hasar değerlendirme çalışmaları İl Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz tarafından başlatılmıştır.

İlimizdeki hava muhalefeti nedeniyle, ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri uyanıklık durumunda hasar değerlendirme faaliyetlerine devam etmektedir.

Ölen kardeşimize Allah’tan rahmet, akrabalarına baş sağlığı diliyoruz. Hava muhalefeti sonrasındaki olaylardan acı çeken yaralılarımıza, ailelerine ve tüm İstanbul sakinlerine diliyoruz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi