İstanbul Valiliği Kurban Bayramı için önlemler açıkladı

İstanbul Valiliği Kurban Bayramı için önlemler açıkladı
16:00 - Temmuz 1 2020 Çarşamba

İstanbul Valiliği, yeni tip korona virüsü salgını nedeniyle Kurban Bayramı’nda alınacak önlemleri açıkladı.

Açıklamada aşağıdaki ifadeler yer almaktadır:

“Covid-19 salgınının etkisi altında kavrayacağımız Kurban Bayramı için vatandaşlarımız dini görevlerini sağlıklı ve güvenli bir şekilde yerine getirebilir, hijyen önlemlerine göre hazırlanan hayvan satış yerlerinden fedakarlık yapabilir ve olası salgın hastalıkların bulaşma ve yayılma risklerini uygun şekilde keserek ilimiz dahilinde gerekli önlemler alınmaktadır.

Ülkemizde Trakya Bölgesi, Dünya Sağlık Örgütü (OIE) tarafından 25 Mayıs 2010 tarihinde “Şap Hastalığından Korunan Alan” olarak kabul edilmiş ve korunan alan olarak tanımlanmıştır. Bu statüyü korumak için, ayak ve ağız hastalıklarına duyarlı hayvanların Trakya Bölgesi’ne geçişi konusunda bazı kısıtlamalar getirilmiş ve kan analizleri ve veteriner sağlık raporları olan hayvanlar yayınlanmıştır. Yetiştiricilerimiz mağduriyetten muzdarip olmamak için bu konulara dikkat etmeli ve kurban hayvanları belgesiz ve analiz raporu olmadan Trakya Bölgesine taşımamalıdır. Bu nedenle İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Jandarma, Polis ve Polis ekipleri ile Riva ve Çamlıca Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktalarında 7/24 yapılan denetimler.

İstanbul’a giren hayvan yüklü araçlarda küçükbaş ve büyükbaş hayvanların hastalık ve belge kontrollerinin ilimize girmesine izin verilmeyecektir. Böylece ilimizdeki hayvan hareketlerini kontrol etmek ve zoonotik hastalıkların bulaşmasını ve yayılmasını önlemek amaçlanmaktadır.

Ayrıca hayvan varlığımızı korumak ve hayvanlarımızı korumak için hamile ve üreyen dişi hayvanların pazar yerlerine girişi engellenecek ve mağdur olarak katledilmelerine izin verilmeyecektir.

Vatandaşlarımızın kurbanlık hayvan ihtiyaçları, şehrimizde yapılacak hayvan sevkiyatları ve mevcut hayvan varlığımızla karşılanacak ve kurban edinmede herhangi bir sorun olmayacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen “HaySag” mobil uygulaması ile satın alınacak kurbanlık hayvan, kulak küpesi numarası, tür, ırk, cinsiyet, yaş ve aşılama bilgilerinin yanı sıra zoonotik hastalıklara, hayvan refahına ve hayvan sevklerine atıfta bulunmak için gerekli belgelerin bilgisi. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi