İstanbul merkezli operasyonda 88 ton sahte içki ele geçirildi

İstanbul merkezli operasyonda 88 ton sahte içki ele geçirildi
16:12 - Aralık 18 2020 Cuma

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tutuklandığı tespit edilen 63 şüpheliye operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli Bilecik, Giresun, Mersin, Niğde, Muğla, Antalya, Samsun ve Kocaeli’deki operasyonda şüphelilerin adreslerine eş zamanlı şafak baskınları yapıldı. Baskın sırasında polisin yaklaşık 6 aydır takip ettiği yasadışı alkol ağından 51 şüpheli gözaltına alındı. Polis ekiplerinin yaptıkları noktalarda yaptığı aramada, metil alkol damıtılarak elde edilen 6 ton sahte alkol, 6 içki fabrikası, 1 tüfek ve 1 tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere karakola götürülürken, 12 kaçağın yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, İstanbul Polisinin yasadışı ve sahte alkol soruşturmalarına ilişkin son 6 ayda gerçekleştirdiği ana ve ara operasyonlarda ele geçirilen alkol miktarı da ortaya çıktı. Düzinelerce operasyonda sahte olduğu tespit edilen 88 ton likör ile 16 bin 500 şişe satışa hazır alkolün ele geçirildiği bildirildi.

Ele geçirilen 88 ton sahte alkol ve 16 bin 500 şişe İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kumkapı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sergilendi.

Medeni Topaloğlu – Halil Enes Sucu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi