İstanbul Havalimanı’nda festival etkinliği başladı

İstanbul Havalimanı’nda festival etkinliği başladı
14:00 - Temmuz 30 2020 Perşembe

Eid al-Adha’yı İstanbul dışında geçirmek için hava taşımacılığını tercih edenler İstanbul Havalimanı’ndaki hareketliliği artırdı. Havalimanındaki yolcuların konforlu ve güvenli yolculukları için tüm önlemler alındı.

Sosyal mesafe seyahati

Sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul Havalimanı’na gelen tatilciler vücut sıcaklıklarını ölçen termal kameralardan geçerek terminale götürüldü. Güvenlik kontrolünden sonra havalimanına giren yolcular, pandemik önlemlerin bir parçası olarak kişisel önlemlerini aldılar ve maske taktılar ve sosyal mesafe kuralına uydular. Geçen Ramazan Bayramı nedeniyle sokağa çıkma yasağı nedeniyle memleketlerine gidemeyenler, özellikle havalimanının iç terminalinde bir hareketlilik yarattılar. Birçok vatandaş, Kurban Bayramı tatili için memleketlerine gittiklerini ifade ederken, diğerleri tatil beldelerini tercih ettiklerini belirtti.

“Son şölene gidemedik, bu şölene gideceğiz”

Eid al-Adha tatilini memleketi Savaşı’nda geçireceğini belirten yolculardan Hakan Akdağ, “Son ziyafete gidemedik, biletimiz iptal edildi. Önlemleri normal hayatımda uyguluyorum. Maske ve dezenfektanımız var. İnsanlardan uzak durmaya çalışıyoruz. Kurallar biraz daha rahat olabilir çünkü köye gidiyorum. Tek teselli daha kapalı bir ortam olduğu için dışarıdan pek bir şey yok. ”

“Kaçırsak bile pandemi kurallarını göz önünde bulundurarak tekrar gideceğiz”

Eşi Ayşe Ebrar Doğan ile Trabzon’a giden Recep Doğan, “Bu dönemde de her gün aldığımız önlemleri alacağız. Özlediğimiz ebeveynlerimizi ziyaret edeceğiz. Bu nedenle, kaçırsak bile, pandemi kurallarını göz önünde bulundurarak tekrar gideceğiz. Tekrar feda edeceğiz, bunu belirlenen kurallar çerçevesinde yapacağız. Ne yazık ki, bu virüs hayatlarımızı etkiledi. ”

Ferhat Yasak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi