İstanbul Havalimanı’na ‘Covid-19 Havacılık Sağlık Güvenliği’ protokolü

İstanbul Havalimanı’na ‘Covid-19 Havacılık Sağlık Güvenliği’ protokolü
13:00 - Haziran 24 2020 Çarşamba

Korona virüsü önlemleri kapsamındaki tüm koşulları sağlayarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen ‘Havalimanı Pandemi Sertifikası’ almaya hak kazanan İstanbul Havalimanı, ‘Covid-19 Havacılık Sağlık Güvenliği’ protokolünü de imzaladı. Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) tarafından belirlenen kriterler. Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) tarafından yayınlanan Covid-19 Havacılık Sağlık Güvenliği Protokolü, havaalanı ve havayolu işletmelerini ve havaalanı çalışanlarını, servis sağlayıcıları, mürettebatları ve yolcuları içeren bir dizi önlem içermektedir.

Kadri Samsunlu; “Türkiye olarak hazırız”

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, “Covid-19’dan sonra ana hedefimizi, güvenliği ve hijyeni en üst düzeyde tutan bir seyahat prensibi olarak belirledik. Havaalanında gerekli tüm önlemleri en üst düzeyde aldık ve böylece uçuşlarımıza başladık. Ancak bir gerçektir; havacılık endüstrisi Covid-19’un neden olduğu krizi ancak birlikte hareket ederek aşabilir. Türkiye olarak hazırız. Ayrıca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden Havalimanı Pandemi Sertifikamızı aldık. Bu bağlamda, EASA standartlarına rahatça uyum sağlayacağız. Havayolu şirketlerinin, havaalanlarının ve havacılık endüstrisindeki ülkelerin, uçuşların uluslararası düzenini geri kazanmak için birbirlerine ve yolculara güven vermeleri çok önemlidir. Herkesin aynı standardizasyonda önlem alması çok önemlidir. EASA tarafından yayınlanan Covid-19 Havacılık Sağlık Güvenliği Protokolü bu açıdan çok değerlidir. Uluslararası yolcularımız İstanbul Havalimanı’nı güvenle seçebilir. Hijyen açısından güvenli ve hijyenik bir havaalanı olarak; Pandemi bitse bile, ICAO, IATA, WHO gibi kuruluşların sağlık güvenliği için gerekli gördüğü uygulamalara devam edeceğiz. Bu bakımdan hijyenden asla ödün vermeyeceğiz. Bu yaklaşımla İstanbul, Türkiye Covidien-19 Havalimanı’nı imzaladı, bunun çok önemli bir adım olduğunu vurgulamak istiyorum Havacılık Güvenliği Sağlık Protokolü ”dedi.

Tedbirleri uygulama sözü bizi memnun etti

EASA Direktörü Patrick Ky, “Havacılık endüstrisi doğası gereği uluslararası bir endüstridir. Covid-19’un her zaman güvenli hava yolculuğu için virüsün yayılmasını durdurmak için adımlar atması önemlidir. Avrupa bölgesinin önemli bir aktarma merkezi olan İstanbul Havalimanı’nın protokolümüzü imzalaması ve yönergelerimizde belirtilen önlemleri uygulamaya söz vermesinden çok memnunuz. ”

Tuncer Cengiz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi